ye-logo.v1.2

Хмельницькі нардепи пропонують скасувати плату за оцінку земельних ділянок при оформленні спадщини

Політика 2268
photo.ukrinform.ua
Фото: photo.ukrinform.ua

Міжфракційне депутатське об’єднання «За Хмельниччину» зареєстрували спільним законопроект №3298 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оціночної діяльності».

Проектом пропонується скасування плату за оцінку земельних ділянок при оформленні спадщини, оскільки, для здійснення такої оцінки спадкоємцю потрібно сплачувати величезні суми коштів у більшості випадків, які перевищують вартість самого спадку. Особливо гостро ця проблема відчутна у сільській місцевості. 
Люди бажають оформити спадок, але не мають фінансової можливості для сплати оціночної вартості успадкованого майна. Тому, після прийняття законопроекту спадкоємці будуть мати змогу оформити спадщину на земельну ділянку сплативши лише 34 гривні за видачу свідоцтва про право на спадщину та послуги нотаріуса, уникнувши сплати непомірних коштів за оцінку землі.
«Підписання цього законопроекту є першим дієвим кроком Міжфракційного депутатського об’єднання «За Хмельниччину», метою якого, насамперед, є підготовка та прийняття нормативно-правових актів, спрямованих на впровадження соціальних програм у сільській місцевості, скорочення кількості податків та спрощення процедур їх адміністрування, захист малозабезпечених верств населення, підтримку освітньої та медичної галузей регіону, а також активне сприяння розвитку переробного комплексу сільськогосподарської продукції та відродження промислового потенціалу рідного краю. Попереду нас чекає плідна та нелегка робота, але спільними зусиллями ми забезпечимо добробут та процвітання нашого Поділля», - зазначає керівник депутатського об’єднання, народний депутат Сергій Лабазюк.

Прес-служба народного депутата Сергія Лабазюка. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую