ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Металург»: сонце, злива та путівка до наступного етапу (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3540

У Хмельницькому відбувся матч першого етапу Кубка України.

Новий сезон у професійному футболі відкрито. Хмельницьке «Поділля» стартувало в розіграші Кубка України домашнім матчем проти запорізького «Металурга». До наступного етапу змагань вийшла команда, яка виграла бій на СК «Поділля». І цією командою стали… гості.

МФК «Металург» лише дебютує на професійній арені, але в своєму складі має досвідчених футболістів, які пограли не лише в другій лізі, а й в першій. Та одного досвіду в кубковому протистоянні «металургам» могло не вистачити, адже необхідна була зіграність. Адже, як вже після матчу сказав Олег Таран, наставник команди, гравці ще зігруються.
«Поділля» ж, як відомо, напередодні гри дозаявило тренера захисників Олександра Воловика, який має досвід матчів і в найвищому дивізіоні України. Цей факт мав додати впевненості його молодшим партнерам.

Перед матчем у Хмельницькому пройшла злива, через що поле СК «Поділля» стало «важким». А це означало, що морально-вольові якості футболістів, зосередженність та безпомилковість можуть вийти на перший план. Власне, так воно згодом і сталося.

"Поділля" - "Металург" : матч, в якому було багато боротьби, а не моментів.

Матч не був яскравим на гольові моменти. А курйоз міг статися ще на четвертій хвилині, коли голкіпер «Поділля» Сергій Шевченко вибив м’яч від власних воріт і влучив у нападника «Металурга». М’яч полетів у бік воріт хмельничан, і, на щастя, для них, не влучив у сітку.

Хмельничани свій перший офіційний матч у новому сезоні зіграли в оновленій біло-синій формі.

Кирило Бабак був активним на правому фланзі півзахисту "Поділля".

А перший удар у ствір воріт у поєдинку був зафіксований аж на 25 хвилині, коли Олександр Яровенко, який підсилив гостей, перейшовши з першолігового «Миколаєва», пробив по воротам Шевченка. Сергій був на поготові.

І майже після цього моменту над стадіоном зависла чорна хмара і почалася злива. Гра стала для футболістів ще важчою, але і не передбачуваною. Та без ударів і моментів. Хіба що Андрій Ліповуз міг забивати головою на 38 хвилині, але його удар прийняв на себе захисник «Металурга».

У першому таймі матчу "Поділля" - "Металург" пройшла сильна злива.

Олександр Воловик, як і 12 років тому, знову грає за "Поділля" під № 14.

Утім, саме «Поділля» близьким до того, щоб відкрити рахунок у грі. На 43 хвилині Алішер Якубов прибрав захисника, увійшов у штрафний майданчик і отримав два варіанти розвитку подій – пробити або віддати на Олександра Музичука. Форвард хмельничан обрав перший варіант і не влучив у ворота. «Забий гол у роздягальню, гра б пішла по-іншому», - після матчу сказав головний тренер «Поділля» Віталій Костишин.

Олександр Музичук повернувся з оренди з "Колоса" із Ковалівки.

У другому таймі все змінилося. Команди зіграли хвилин 10, контратака «Металурга», удар Дмитра Олійника і… Сергій Шевченко пропускає м’яч під руками, а рахунок стає 0:1.

«Поділлю» необхідно було йти вперед, аби зрівняти рахунок. Та тут, здається, на перший план вийшов досвід гравців запорізького клубу. Вони взяли м’яч під власний контроль і «на досвіді» володіли ним. Утім, хмельничанам все одно вдавалося загострити гру. На 64 хвилині матчу відмінний шанс отримав Алішер Якубов, якого вивели на побачення із голкіпером. Але… нападник «Поділля» знову пробив вище воріт.

Ще через хвилин вісім Віктор Шевченко, який дебютував у складі «Поділля», потужно пробив з метрів 20-ти. Але зависоко. А гості… на 74-хвилині заробили штрафний і Едуард Сарапін влучно його реалізував – 0:2.

За час, що лишився, хмельничани більше не мали моментів. А тому гра так і завершилася перемогою «Металурга» з рахунком 2:0. Команда з Запоріжжя крокує далі, а з Хмельницького – зосереджується на виступах у чемпіонаті України в другій лізі групи «А».

"Поділля" програло "Металургу" та припинило боротьбу в Кубку України.

Результати усіх матчів першого етапу Кубка України:

Таврія (Сімферополь) – Чайка (Петропавлівська Борщагівка) - 1:0

Поділля (Хмельницький) – Металург (Запоріжжя) - 0:2

Вікторія (Миколаївка) - Нива (Тернопіль) - 2:1

Реал Фарма (Одеса) - Нива (Вінниця) - 0:2

ЛНЗ Лебедин – Полісся (Житомир) - 0:0 п. 4:2

Нафтовик-Укрнафта (Охтирка) – Гірник (Кривий Ріг)  -:+

ФК Калуш – Буковина (Чернівці) - 1:1 п. 4:3

Енергія (Нова Каховка) – Кристал (Херсон) - 0:1

Нікополь – Мир (Горностаївка) - 1:4

Верес (Рівне) – Минай (Ужгород) - 1:1 п. 9:10

Отож, вже 21 липня «Поділля» в другій лізі зіграє свій перший матч. Він відбудеться на Рівненщині проти «Вереса».

До вашої уваги огляд матчу «Поділля» - «Металург» та післяматчеві коментарі тренерів команд:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую