ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Калуш»: зі штовханиною, вилученнями та голом (ВІДЕО+ФОТО)

Спорт 2703

Хмельничани провели останній домашній матч у цьому році.

21 тур у чемпіонаті України з футболу в другій лізі групі «А» для хмельницького «Поділля» був останнім домашнім матчем у цьому році. А тому вболівальники команди-господаря очікували на те, що їхня команда потішить їх перемогою після двох поспіль програних матчів. До того ж, в гості до «Поділля» завітав ФК «Калуш», який 18 вересня на Івано-Франківщині розтрощив хмельничан з рахунком 5:2.

Утім, вже після гри наставники обох клубів говорили про те, що не згадували той поєдинок. Віталій Костишин казав, що не хотів повертатися до того жахливого поєдинку, а налаштовував «Поділля» лише на перемогу. Степан Матвіїв зауважував, що тоді не тренував «Калуш», а вивчав суперника по інших поєдинках.

Перед матчем тренери обох команд зіткнулися з певними кадровими проблемами. І, якщо «Калуш» вийшов на гру без трьох футболістів основного складу прогнозовано, оскільки вони відбували дискваліфікацію, то ось «Поділля» несподівано не змогло задіяти основного голкіпера Андрія Федоренка. Він захворів. Але в заявці на матч був, на випадок, якщо щось станеться є Єгором Нестеренком. Обійшлося. Забігаючи наперед, молодий воротар «Поділля» Нестеренко провів цей мат на високому рівні, адже в декількох епізодах виручив хмельничан та зберіг свої ворота недоторканними.

Поділля зіграло з Калушем у Хмельницькому
Матч Поділля - Калуш у першому таймі не був багатим на гольові моменти
Ярослав Шпікула, відбувши дискваліфікацію, повернувся до складу Поділля
Бразилець Габріель хоч і діяв на вістрі атаки Калуша, але не зміг вразити ворота Поділля

Та саме гості були близькими до того, щоб відкрити рахунок у грі. На четвертій хвилин В’ячеславу Калініну не вдалося вибити м’яч подалі з власного штрафного майданчика і той опинився і Володимира Савошка. Півзахисник «Калуша» пробив хоч і не сильно, але доволі небезпечно. Утім, Нестеренко зміг дотягнутися до м’яча та перевести його вздовж власних воріт.

Володимир Савошко був доволі небезпечним у складі Калуша
Артем Панасенков починав матч у півзахисті Поділля, але згодом почав діяти на позиції форварда

А далі моменти почали створювати і господарі поля. На 15 хвилині Калінін віддав пас на Арсентій Дорошенка, який в один дотик переправив м’яч у бік воріт гостей, але голкіпер Кирило Злотар впорався з цим ударом. Згодом, команда з Івано-Франківщини опинилися в доволі непростій ситуації. Спочатку Матвіїв був вимушений замінити капітана команди Олега Матушевського, а згодом і Романа Гудака. Обидва отримали травми і завчасно залишили поле. Але саме гравці «Калуша», попри свої кадрові проблеми, під завісу першого тайму створили ще один момент біля воріт «Поділля». На 42 хвилині матчу Роман Лебедь завдав небезпечного удару, який Нестеренко встиг перевести на кутовий. Господарі ж відповіли вже у компенсований арбітром час. Віталій Каверін увійшов до штрафного майданчика прикарпатців та віддав пас під удар Сергію Зуєвичу. Сергій з метрів 15-ти пробив у дальній від голкіпера кут, але Злотар зміг перевести його на кутовий. Каверін виконав цей стандарт, навісивши м’яч на 45+3 хвилині в район лінії воротарської. А там… Олександр Воловик зміг головою влучно пробити та відкрити рахунок у грі – 1:0. На такій оптимістичній ноті перший тайм завершився.

Олександр Воловик забив гол у роздягальню і команди пішли на перерву

Після перерви футболісти «Калуша» доволі активно почали діяти попереду. Та створити щось біля воріт Нестеренка не могли. І згодом гра вирівнялася, а на 54 хвилині Дорошенко небезпечно пробивав головою – вище воріт. На 66 хвилині «Поділля» могло забивати другий гол у ворота «Калуша». Затяжна атака хмельничан завершилася пасом Воловика на Роману Опрю, який вийшов на заміну. Але Роман із двох-трьох метрів пробив вище воріт.
Гості намагалися відігратися. Але захист «Поділля» діяв надійно. Але нервували гравці обох команд, а тому порушень правил у матчі було чимало. І на 84 хвилині сталося так, що Роман Худік, який вже мав жовту картку, отримав другу, залишивши хмельничан у меншості. Та чисельну перевагу «Калуш» втілити в забитий гол ніяк не міг. По суті, Нестеренко був без роботи, але напруга відчувалося. Та, як виявилося, вилучення Худіка було не останнім у цій грі. 

Віталій Каверін не раз опинився на газоні, оскільки отримував по ногах від гравців Калуша
Поділля - Калуш - матч, в якому було багато боротьби
Хмельничани намагалися не давати футбоілстам Калуша вільно почуватися себе на полі

Арбітр матчу компенсував до основного часу три хвилини. І на 90+1 хвилині гри бразильський нападник «Калуша» Габріель, після свистка рефері, штовхнув Яна Морговського. За партнера по команді побігли заступитися інші футболісти «Поділля». «Підключилися» до штовханини і гравці «Калуша». Ледь бійка не почалася. Та, коли всі заспокоїлися, арбітр показав червоні картки Габріелю та Андрій Ліповузу. Отож, почалася гра 9-ти хмельничан проти 10-ти гостей. До того ж, до атак «Калуша» приєднався й їхній голкіпер. І саме Кирило Злотар міг стати рятівником «Калуша», адже вже на 90+3 хвилині голкіпер гостей, після кутового, завдав удара головою з восьми метрів. Та героєм епізоду став інший голкіпер – Єгор Нестеренко, який відбив цей удар та зберіг «Поділлю» перемогу.

Сутичка у матчі Поділля - Калуш
Габріель отримав червону картку, але і Ліповуз також був вилучений з поля
Останній секунду матчу Поділля - Калуш видалися дуже напруженими
Поділля завершило свій останій домашній матч 2019 року перемогою

Отож, «Поділля» виграло 1:0, завдяки чому обійшло «Калуш» у турнірній таблиці. Хмельничани тепер четверті з 29 очками. Попереду на команду Костишина очікує ще матч 18 туру, який «Поділля» проведе на Київщині 20 листопада проти «Діназу». А потім… перерва до весни 2020 року.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую