emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Андрій Березюк


БЛОГ (ДОПИСИ)

 

Андрій Березюк: Недоступне доступне житло

 

Виборчі перегони в самому розпалі. Україна ще не знає імен «героїв», яких більшістю приведе в парламент. Та, здається, чинна влада вже все вирішила. Вирішила за нас. Вони прекрасно розуміють, що народ ніяких голосів їм не віддасть. Єдина надія на масові фальсифікації. Провладна верхівка зрозуміла, що немає сенсу «метати бісер перед свинями» і почала потихеньку згортати соціальні програми, аби зекономити гроші на свої, важливіші, потреби.

 Першою в їхньому списку стала програма «Доступне житло». Тепер аби скористатися нею потрібно жити в антисанітарних умовах, хворіти тяжкими хронічними захворюваннями, жити в гуртожитку чи мати житлову площу не більше 9м на члена сім`ї проти попередніх 21м. Крім того встановили процентну ставку в розмірі 16% на весь термін дії, а не  на момент видачі кредиту. Для цього, як повідомляє газета «Дело», Міністерство юстиції внесло зміни до «Порядку здешевлення іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують покращення житлових умов».

 Наскільки ж це треба не поважати власний народ, щоб отак лицемірно себе поводити. Це напевно в крові – не обманеш, не проживеш. Дивитися в очі людям, обіцяти стабільність, що призведе до покращення життя, а тим часом тихесенько робити так, аби «здешевити» соціальні програми. Повісити черговий тягар на плечі простих людей. А щоб було легше жити, пропонують переселятись з великих міст в менші - там дешевше. 

 Вже вкотре гучні обіцянки перетворилися на мильну бульбашку. Що їм - в них маєтки, і не тільки в Україні, а прості люди живуть в невеликих квартирах «великою, дружною родиною». Там і батьки, і брати-сестри, і маленькі діти. Це кращий варіант розвитку подій, бо багато молодих сімей змушені орендувати квартири, не маючи впевненості в завтрашньому дні.

 На мій погляд житлову проблему вирішувати потрібно негайно. Потрібні зміни. На безглуздих і популістських передвиборних заявах далеко не заїдеш. Треба переймати досвід зарубіжних країн, але не тільки на словах. Щоб цього досягнути, потрібно вивести економіку з тіні, зупинити стрімку інфляцію, стабілізувати гривню. Тоді стануть реальними низькі іпотечні кредити. 

теги: влада, доступне житло

5 Вересня 2012, 23:58:29 4927 0



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.56
39.6
42.11
42.14

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо