Гаряча тема:
- Війна
Новорічний стіл невід'ємна частина святкових гулянь, а новорічні салати –головна його окраса. Кожна господиня хоче здивувати своїх близьких і гостей смачними й красивими стравами. А щоб полегшити вам вибір, я зібрала невеличку підбірку новорічних салатів, які приємно вразять ваших гостей.
Салат «Ревнивець» із сирними кульками
Гріховно-смачний салатик із капусти, болгарського перцю, курки й часникових крутонів. Проте родзинкою страви є сирні кульки з фети та базиліку й оригінальна апельсинова заправка. З салатом трішки треба «побавитися», але він того вартий! Нагородою для вас стане справжній вибух смаку та нових гастрономічних вражень.
Інгредієнти:
180-200 г вареного курячого філе, 200 г пекінської капусти, 1 болгарський перець, біла солодка цибулина, 2-3 ст. л. консервованої кукурудзи, 2-3 ч. л. кунжуту. Сирні кульки: 100 г сиру фета або фетакса, зубок часнику, по декілька гілочок зеленого базиліку та кропу. Для грінок-крутонів: 2 скибочки батону, 2 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. прованських трав, зубок часнику, сіль. Заправка: 4 ст. л. домашнього майонезу (або натуральний йогурт без домішок), 1 ст. л. соєвого соусу, 2 зубки часнику, сік половинки апельсина.
Рецепт з покроковими фото тут.
Салат «Цезар» із куркою та часниковими сухариками
Це одна з найпопулярніших страв північноамериканської кухні. Чотири головні інгредієнти класичного «Цезаря» – куряча грудка, сир пармезан, сухарики з білого хліба та… анчоуси. До заправки також традиційно входять діжонська гірчиця, вустерширський соус, яєчний жовток і оливкова олія. Анчоуси можна замінити звичайнісінькою солоною кількою. А якщо у вас не має вустерширського соусу, то замість нього влийте до заправки трішки бальзамічного оцту. Обидва варіанти заправки смакують пречудово!
Інгредієнти:
2 курячих філе (одна ціла грудка), 2 помідори, склянка домашніх сухариків, салати айсберг та лолло-росо, сир пармезан тертий, суміш італійських трав, паприка – за смаком. Для заправки: 3 яйця, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці, 1-2 зубка часнику, 100 мл оливкової олії, сіль, суміш перців.
Рецепт з покроковими фото тут.
Салат-коктейль «Тунець у бокалі»
Різнобарвність складових салату просто радує око. Його, до речі, можна подавати і в загальній салатниці. Але у келихах на високій ніжці на святковому столі він виглядатиме набагато ефектніше. Так би мовити, «новорічніше»!
Інгредієнти:
Консервований тунець (в олії або у власному соку — на ваше бажання), 2-3 помідори, 150 г бринзи або фети, півбанки чорних маслин без кісточки, біла салатна цибулина. Заправка: оливкова олія, сік лимона, дрібка цукру, сіль, перець, французька гірчиця у зернах, зелень.
Рецепт з покроковими фото тут.
Салат із консервованої горбуші з грибами
Горбуша – фаворит серед рибних консервів. Саме її багато кулінарів обирають, якщо хочуть приготувати салатик із консервованою рибкою. А найпопулярніша страва з горбушею – це стара-добра «Мімоза». Вона вже давно стала класикою. Ми ж розглянемо інший варіант салату із цією рибкою, не менш апетитний і смачний. До речі, ви можете використовувати будь-яку консерву в олії.
Інгредієнти:
Банка консервованої горбуші (200 г), 3 варених яйця, 2 цибулини, 2 морквини, склянка маринованих шампіньйонів, майонез (бажано домашній), олія для обсмажування цибулі та моркви, 2 зубки часнику.
Рецепт з покроковими фото тут.
Курячий салат із грушею, фініками та фетою
Поєднання складових нетрадиційне, але дуже цікаве. Такий салатик на святковий стіл поставити точно не соромно! Це дуже смачно й водночас вишукано.
Інгредієнти:
200 г сиру фета (можна й бринзи, але з фетою салат ніжніший), 100 г фініків, велика груша, пучок зеленого салату, 300 г вареного курячого філе, базилік. Для заправки: 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. білого винного оцту, 1 ч. л. меду (краще гречаного — він ароматніший), 2 зубки часнику, мелений перець, сіль.
Рецепт з покроковими фото тут.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: