Гаряча тема:
- Війна
Як основну страву можна подати: м’ясні стейки, рульку, відбивні. Вітаються різні домашні м’ясні закуски: буженина, шинка або ковбаса, холодець і паштети. Також можна запекти гуску, качку, індичку, курку чи кролика. Якщо ці страви прикрасять ваш стіл, то гості будуть ситі, а Земляний Собака — цілком задоволений. Головне правило, яке варто запам’ятати, – Собака любить ситну їжу.
Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
Мрія будь-якого собаки — це кісточка. Тому найпопулярнішою стравою цього Нового року є запечені реберця. Приготовлені за цим рецептом, вони виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими. Смак кислувато-солодкий, а за чорнослив у нас взагалі розгортаються справжні «баталії»!
Інгредієнти:
1 кг свинячих ребер (я зрізаю практично весь жир),
1 ч. л. солі,
0,5 ч. л. чорного перцю,
1 ст. л. меду,
1 ст. л. міцної гірчиці,
2-3 ст. л. сухого білого вина,
3 ст. л. соєвого соусу,
3-4 зубки часнику,
жменя чорносливу з кісточкою,
1 морквина,
1 велика цибулина,
тим’ян, паприка, кориандр.
Рецепт з покроковими фото тут.
Кролик в сметані по-закарпатськи
Рецепт дуже простий, не енергомісткий і неймовірно смачний. Кролик у сметані – класика жанру. Це безпрограшний варіант, оскільки дует «кролик&сметана» просто ідеальний. Кролятина виходить ніжною й соковитою, м’ясо практично само відстає від кісточки і його можна їсти буквально губами.
Інгредієнти:
Тушка кролика,
180-200 мл сметани,
150 мл бульйону (у мене курячий, але підійде й овочевий),
велика морквина,
2 цибулини,
3-4 зубки часнику,
сіль, мускатний горіх,
сушена паприка,
суміш перців мелена,
лавровий листок,
дрібка цукру, гірчиця.
Рецепт з покроковими фото тут.
Курка на «сольовій подушці» виходить неймовірно ніжною і соковитою, із ідеальною апетитною золотавою скоринкою, в міру солоною і зовсім не жирною. Потрібно лише присипати її улюбленими спеціями, потім викласти на шар солі й запекти в духовці. Завдяки такій технології тушка не пригорає і пропікається, вбираючи потрібну кількість солі. Сіль же, в свою чергу, вбирає в себе курячий жир, який витоплювати, не висушуючи м’ясо.
Інгредієнти:
1 ціла куряча тушка (у мене на 1,7 кг),
1 пачка крупної солі (я брала півпачки морської солі),
2 ч. л. ніжної гірчиці,
хмелі-сунелі (підійдуть базилік, чебрець, орегано),
чорний перець,
карі.
Рецепт з покроковими фото тут.
Meatloaf (в перекладі з англійського «м’ясна буханка») — це одночасно м'ясна запіканка і велика котлета у формі буханця хліба. Але якимось містичним чином, мітлоф набагато смачніший, ніж ці страви. Можливо, мій варіант і відрізняється від класичного, але хлібець виходить не лише смачним, але й соковитішим завдяки добавкам у вигляді домашнього сиру й солодкого перцю. Страва безпрограшна. До того ж, мітлоф чудово виглядає на святковому столі.
Інгредієнти:
1 кг курячого фаршу + 500 г свинячого,
2-3 ст. л. манки,
1 яйце + жовток,
150-200 г домашнього сиру,
2 солодкі перчини (у мене перець жовтий, але дуже красиво, коли жовтий та червоний),
1 велика цибулина,
подрібнені зелень,
сіль, мелена суміш різнокольорових перців,
карі.
Рецепт з покроковими фото тут.
«Вертуни» з ковбасним сиром у кукурудзяних пластівцях
Пропоную вам один із варіантів приготування філе, коли сухо й прісно не буде точно. Навіть наступного дня. Поєднання копченого сиру, соковитого перцю, пекучого часничку й солодкої кукурудзяної скоринки дає таку симфонію смаку, що навіть затяті вередуни мовчать і жують. Усередині «вертуни» неодмінно виходять дуже соковитими й ніжними.
Рецепт з покроковими фото тут.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: