clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1686

Що приготувати на Новий рік 2018: кращі рецепти м’ясних страв

Головне правило, яке варто запам’ятати, – Собака любить ситну їжу.
Головне правило, яке варто запам’ятати, – Собака любить ситну їжу. Фото: http://poradu24.com

Жовтий Земляний Собака — любить веселощі та смачну їжу. Тому новорічний стіл обов’язково накривайте з урахуванням вподобань господаря року. Насамперед, він хижак, тому зробіть акцент на м’ясних стравах.

Як основну страву можна подати: м’ясні стейки, рульку, відбивні. Вітаються різні домашні м’ясні закуски: буженина, шинка або ковбаса, холодець і паштети. Також можна запекти гуску, качку, індичку, курку чи кролика. Якщо ці страви прикрасять ваш стіл, то гості будуть ситі, а Земляний Собака — цілком задоволений. Головне правило, яке варто запам’ятати, – Собака любить ситну їжу.

Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі

Мрія будь-якого собаки — це кісточка. Тому найпопулярнішою стравою цього Нового року є запечені реберця. Приготовлені за цим рецептом, вони виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими. Смак кислувато-солодкий, а за чорнослив у нас взагалі розгортаються справжні «баталії»!

Інгредієнти:
1 кг свинячих ребер
(я зрізаю практично весь жир),
1 ч. л. солі,

0,5 ч. л. чорного перцю,
1 ст. л. меду,
1 ст. л. міцної гірчиці,
2-3 ст. л. сухого білого вина,
3 ст. л. соєвого соусу,
3-4 зубки часнику,
жменя чорносливу з кісточкою,
1 морквина,
1 велика цибулина,
тим’ян, паприка, кориандр.

Рецепт з покроковими фото тут.

 

Кролик в сметані по-закарпатськи

Рецепт дуже простий, не енергомісткий і неймовірно смачний. Кролик у сметані – класика жанру. Це безпрограшний варіант, оскільки дует «кролик&сметана» просто ідеальний. Кролятина виходить ніжною й соковитою, м’ясо практично само відстає від кісточки і його можна їсти буквально губами.

Інгредієнти:
Тушка кролика,

180-200 мл сметани,

150 мл бульйону (у мене курячий, але підійде й овочевий),

велика морквина,

2 цибулини,

3-4 зубки часнику,

сіль, мускатний горіх,

сушена паприка,

суміш перців мелена,

лавровий листок,

дрібка цукру, гірчиця.

Рецепт з покроковими фото тут.

Курка, запечена на солі

Курка на «сольовій подушці» виходить неймовірно ніжною і соковитою, із ідеальною апетитною золотавою скоринкою, в міру солоною і зовсім не жирною. Потрібно лише присипати її улюбленими спеціями, потім викласти на шар солі й запекти в духовці. Завдяки такій технології тушка не пригорає і пропікається, вбираючи потрібну кількість солі. Сіль же, в свою чергу, вбирає в себе курячий жир, який витоплювати, не висушуючи м’ясо.

Інгредієнти:

1 ціла куряча тушка (у мене на 1,7 кг),

1 пачка крупної солі (я брала півпачки морської солі),

2 ч. л. ніжної гірчиці,

хмелі-сунелі (підійдуть базилік, чебрець, орегано),

чорний перець,

карі.

Рецепт з покроковими фото тут.

Мітлоф або м'ясний хлібець

Meatloaf (в перекладі з англійського «м’ясна буханка») — це одночасно м'ясна запіканка і велика котлета у формі буханця хліба. Але якимось містичним чином, мітлоф набагато смачніший, ніж ці страви. Можливо, мій варіант і відрізняється від класичного, але хлібець виходить не лише смачним, але й соковитішим завдяки добавкам у вигляді домашнього сиру й солодкого перцю. Страва безпрограшна. До того ж, мітлоф чудово виглядає на святковому столі.

Інгредієнти:
1 кг курячого фаршу + 500 г свинячого,

2-3 ст. л. манки,

1 яйце + жовток,

150-200 г домашнього сиру,

2 солодкі перчини (у мене перець жовтий, але дуже красиво, коли жовтий та червоний),

1 велика цибулина,

подрібнені зелень,

сіль, мелена суміш різнокольорових перців,

карі.

Рецепт з покроковими фото тут.

«Вертуни» з ковбасним сиром у кукурудзяних пластівцях

Пропоную вам один із варіантів приготування філе, коли сухо й прісно не буде точно. Навіть наступного дня. Поєднання копченого сиру, соковитого перцю, пекучого часничку й солодкої кукурудзяної скоринки дає таку симфонію смаку, що навіть затяті вередуни мовчать і жують. Усередині «вертуни» неодмінно виходять дуже соковитими й ніжними.

Рецепт з покроковими фото тут.





новорічне меню, м`ясо та субпродукти, новорічний стіл, святковий стіл, Новий рік, новорчіні страви, м`ясні страви, рейтинг новорічних страв

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Новорічно-різдвяний кекс «Ялинка» з шоколадною помадкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1478
Випічка, яка не черствіє, а, «визріваючи», стає ще смачнішою!
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1771
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Паштет-намазка із сала «Тарас Бульба»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1646
Червоний гострий та чорний перчик, часник та апетитна підчеревинка з м’ясним прошарком — смак, запах і колір просто приголомшливі!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Дієтична шуба – не калорійний салатик із дуже смачним сирним соусом замість майонезу!
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2019
Нетрадиційний варіант улюбленого класичного рецепту.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: