clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1693

Топ-5 найсмачніших святкових закусок для великоднього столу


Фото: автора

Смачний рейтинг складено за версією «Гурману» та перевірено й схвалено багатьма господинями.

На Великдень споконвіку закуски домінують на святковому столі, оскільки гарячі страви цього дня заведено подавати в обмеженій кількості. Господиня повинна відпочивати та веселитися разом із гостями, а не бігати від плити до столу. Тому подумати про святкове меню варто заздалегідь, аби встигнути купити всі необхідні продукти. «Гурман» пропонує п’ятірку цікавих, оригінальних та, головне, смачних рецептів, які обов'язково сподобаються вашим гостям.

М’ясо на соляній «подушці» (Salzbraten)

Популярний рецепт німецької кухні для зайнятих господинь. Ідеальний, коли намічається велике святкування, а часу в обмаль. Таку смакоту неможливо приготувати ані у фользі, ані в рукаві! Сіль виступає своєрідним буфером високої температури й провідником тепла, що дозволяє продукту рівномірно приготуватися. Свинина при цьому виходить неймовірно ніжною і соковитою. Вона в дивовижний спосіб рівномірно «підсолюється». Навіть більше, м’ясо бере саме ту кількість, яка йому потрібна для збалансованого смаку! Навіть той бік, яким шматок лежить на солі не виходить пересоленим. Закуска смачна, як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Рецепт: https://ye.ua/gurman/30605_M_yaso_na_solyaniy_podushci__(Salzbraten).html

Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»

Смак у закуски приголомшливий! Спочатку легка солоність, але м'якша, ніж у маслин, а наприкінці відчуваються свіжість і солодкий післясмак. Поєднання незвичайне й цікаве! Закуска дуже ефектно виглядає на столі, коли в тарілочку викладати суміш із темного й світлого винограду. Найкраще смакує із м'ясом та сиром.

Рецепт: https://ye.ua/gurman/26818_Marinovaniy_vinograd___chudova_pryana_zakuska_yaka_gotuyetsya_na_raz_dva_tri_.html

Сагудай зі скумбрії – популярний спосіб маринування риби, поширений на Півдні

На думку більшості, це найсмачніший рецепт маринованої скумбрії зі всього розмаїття існуючих. І, головне, що ласувати малосольним оселедчиком можна вже через 4 години! Баланс «сіль-спеції-цукор» - ідеальний. Крім того, таке засолювання дуже просте, швидке й не витратне.

Рецепт: https://ye.ua/gurman/21752_Saguday_zi_skumbriyi.html

Запечений рулет зі свинячого «фартуха» (очеревини)

Родзинкою цієї закуски є цікавий маринад на основі кисло-солодкого смородинового желе. М’ясо завдяки йому виходить дуже ніжним й соковитим. Шматок м'яса для рулету — це очеревина (не плутати з підчеревиною!). В м’ясних лавках він називається досить кумедно — «фартух», або ж просто «рулет». Загалом, це м’ясна частина з тонесенькими прожилками сала, яка вважається бюджетною, адже коштує набагато дешевше, ніж інші частини туші. В процесі запікання весь жир витоплюється, залишається лише ніжне соковите й неймовірно смачне м’ясо.

Рецепт: https://ye.ua/gurman/22886_Zapecheniy_rulet_zi_svinyachogo__fartuha__(ocherevini).html

Печінкові рулетики із сирно-овочевою начинкою

Вершковий смак сиру чудово поєднується зі смаком печінки. А якщо додати до начинки ще й тушковані овочі, то така страва приємно здивує навіть найвибагливішого гурмана. До речі, рецепт оцінили навіть ті, хто печінку апріорі не любить.

Рецепт: https://ye.ua/gurman/23019_Pechinkovi_ruletiki_iz_sirno_ovochevoyi_nachinkoyi.html

великдень, кулінарні рейтинги, закуски, закуска, топ-5, великодні закуски, святкові закуски, топ закусок, великоднє меню, великодній стіл

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

В яких формах паска смачніша?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4550
На які лише хитрощі не йдуть господині, аби їхні паски були найкрасивішими й найпрезентабельнішими!
ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: Салат з пекінкою, сулугуні, гранатом і куркою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2216
Смачний, легкий, низькокалорійний і свіженький салатик із цікавим смаком.
Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3859
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Як вибирати якісні яйця до Великодня?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1247
Випробовуємо продукт світлом, теплом, сіллю та на «око», а також вивчаємо маркування та розподіляємо на «касти».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова05.04.2018 14:04Здравствуйте! У рубриці "Гурман" досить проста форма для написання рецепту. "Спускаєтеся" у пункт "Рецепти від читачів" (під основним списком рецептів). Там є плашечка блакитного кольору "розмістити рецепт". Натискаєте на неї й має з’явитися вікно, в якому слід заповнити всі необхідні графки. Рядки з червоною зірочкою заповнюються в обов’язковому порядку. Не забудьте додати фото до рецепту та обрати відповідну рубрику (розташовується під заголовком)! Потім натискаєте "відправити". Рецепт надходить мені на модерацію. Тобто він не з’явиться у стрічці новин доти, поки я його не перегляну і не відкоригую. Пробуйте, у вас все обов’язково має вийти. Якщо будуть якісь проблеми, то пишіть мені на адресу: arta@ye.ua З повагою, Світлана Яськова.
05.04.2018 12:31Доброго дня. Світлано, хочу поділитись своїми рецептами (від читачів), але не вдається їх виставити на сайт. Допоможіть. Дякую.