ye-logo.v1.2

Артем Пивоваров, Klavdia Petrivna, Ірина Федишин, Go_A, Kola, Positiff, Лісапетний батальйон: нова добірка української музики

Культура 1273
Артем Пивоваров несподівано записав пісню з Klavdiia Petrivna
Артем Пивоваров несподівано записав пісню з Klavdiia Petrivna. Фото: Youtube

Співачка-інкогніто Klavdia Petrivna вперше заспівала на сцені в дуеті з Артемом Пивоваровим.

До популярних музичних відео потрапила сьогодні композиція, яку заспівали Артем Пивоваров та співачка-інкогніто Клавдія Петрівна.

Артем Пивоваров продовжує популяризувати українську літературу в культурному проєкті "Твої вірші, мої ноти". Цього разу артист презентує роботу "Барабан". Основою пісні став вірш "Барабан печалі" українського поета-футуриста, представника "розстріляного відродження" Ґео Шкурупія.

Прем'єра пісні відбулася на концерті Артема Пивоварова в Києві 19 квітня. Це була перша поява Klavdia Petrivna перед публікою.

На даний момент відео з піснею зібрало вже понад 1,3 мільйона переглядів. Цей трек також займає перше місце в українському рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Ще одна пісня з трендових композицій тижня - це нова робота співачки Kola (Анастасія Прудіус).

Salut Papa — іронічна рефлексія на мої стосунки з батьком, точніше, їхню відсутність. Ця пісня стала, мабуть, найкращим його проявленням в моєму житті, батько дав влучний привід записати її та зняти класний кліп, який мені дуже подобається, сподіваюсь, ви оціните теж. Я постала у новому образі та надіслала у сюжеті вам пару прихованих знаків, пишіть в коментарях, що сподобалося у кліпі найбільше”, - розповіла співачка в описі до пісні.

До популярних музичних відео увійшла й пісня “Рана” від Ірини Федишин.

«Рана» - це пісня про кохання… про кохання, яке отримує чималі виклики у часі війни. Хтось чекає вдома, хтось, на жаль, не дочекався…, а хтось дочекався , але це вже інше кохання, набагато глибше і сильніше. Бо любити - це віддавати.

“У пісні розповідається історія, у якій захисник втратив ноги у бою за Україну. Хлопець пише листа коханій і з трепетом запитує: «чи схоче ще його чекати?» На жаль, у нашому житті є багато таких історій. Але кохання сильніше за виклики долі. Життя продовжується, і, незважаючи ні на що , кожен має право радіти життю. А пари, які прийняли такі виклики долі - по справжньому надихають і захоплюють.

Ця пісня присвячується усім тим, хто кохає”, - йдеться в описі пісні.

Ще одна трендова пісня тижня - трек “А може, хочеш?” від виконавця Positiff.

“Це історія про втрачене кохання, яке прагне до відродження. Я вірю, що справжня любов здатна прокласти шлях до возз'єднання. Вона вимагає зусиль обох партнерів, готовності прощати та бажання працювати над стосунками. Другий шанс може стати даром, бо кохання, яке пройшло через випробування, стає лише міцнішим”, - написав співак в описі до відео.

Саме під цю пісню Positiff зробив пропозицію співачці Мішель Андраде.

Анна Гаврилик (Ann in Black) записала чергову трендову пісню, яка стала популярною спочатку у Тік-Ток, а тепер й в українському сегменті Youtube.

Композиція називається “Факін чудово” і присвячена та іспитам, які випадають на долю українських жінок в останні роки, постійним стресам та тривожності. Але попри те жінки намагаються тримати себе та не втрачати ментальне здоров'я.

Чергова трендова пісня - композиція “Сьомий елемент” від Гелі Зозулі.

Ця пісня також спочатку стала популярна у Тік-Ток,а зараз вже зібрала й понад сто тисяч переглядів на Youtube.

Поштовхом до написання була неприємна історія з Альоною Альоною та ведучими «Ісландія ТВ».

У підтримку реперки та усіх жінок Геля почала писати відповідь журналістам у вигляді пісні, і надихнувшись цим настроєм, написала пісню «Сьомий елемент».

У програмі "Розрив" на YouTube-каналі "Ісландія" ведучий Сергій Іванов та політтехнолог Володимир Петров обговорювали інтерв'ю блогерки Людмили Луцук (Люда з Голлівуда), яке вона давала блогерці Аліні Доротюк і дозволили собі образи на адресу реперки.

“У підтримку реперки та усіх жінок Геля Зозуля почала писати відповідь медійникам у вигляді пісні, і надихнувшись цим настроєм, написала пісню «Сьомий елемент», - йдеться в описі до відео.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав, що до трендових пісень потрапив ремікс на пісню Гелі Зозулі “Колір музики”.

Міша Аверін створин чергову пісню для виконавця Samchuk. Пісня “Мадам” потрапила до українського рейтингу Shazam цього тижня.

В грудні 2023 року виконавець вже потрапляв до хіт-параду з піснею “Вона”.

Ще одна пісня з рейтингу Shazam - композиція “Я не я” від гурту Molodi.

“Здається, в наших треках ми вже стали королями френдзони. У цій пісні ми висвітлюємо залежність від людини, яка не відповідає взаємністю. Під впливом сильної симпатії здається, що без коханої людини ми втрачаємо себе. Порівнюємо сюжети мелодрам із власними стосунками, впадаємо в надмірну сентиментальність та ігноруємо поради оточуючих, керуючись серцем.

Цей трек пройнятий підлітковим максималізмом, коли здається, що таке кохання трапляється лише раз і більше такої людини не зустрінеш. Ми намагаємося переосмислити ці юнацькі почуття, дивлячись на них з перспективи дорослої людини”, - написали музиканти в описі пісні.

Крихітка (Саша Кольцова) створила спільний трек з гуртом “Хейтспіч”. Композиція називається “Під весняним дощем”.

“Ми присвячуємо цю роботу українським митцям і мисткиням, діячкам і діячам культури, що загинули внаслідок російського вторгнення”, - зазначили музиканти в описі до відео.

Лідерка гурту «Лісапетний батальйон» з села П'ятничани, що на Чемеровеччині, який відомий своїми веселими та жартівливими піснями, Наталя Фаліон представила цього тижня чергову прем'єру - пісню “Їхав козак”.

“Пісня про наших українських героїв що йдуть захищати рідну землю. Як сотні років тому, сідає козак на коня, його проводжає мати, дружина діти і він обіцяє повернутися з перемогою.
Щиро вірю, що наші козаки таки здобудуть перемогу і в Україні настане мир”, - зазначила співачка.

Репер Balsam представив трек “Сон”.

"Сон" - це пісня, яка торкається глибоких теми втрати, надії та боротьби за мир, переплітаючи внутрішні одкровення із зовнішніми бурями реального світу. У часи випробувань і конфліктів ми повинні зберігати свою людяність і нести світло крізь темні часи”, - відзначив репер.

Фіналістка Національного відбору до Євробачення-2024 співачка Skyller представила трек “Нехай”.

«Нехай» — це не просто пісня, а гімн двох закоханих душ, що втратили одна одну в шумному вирі життя. Це подорож у минуле кохання. Це історія двох закоханих, які прагнуть повернутися до моментів щастя і радості, які вони разом пережили. Від Будапешту до Риму, від Мілану до Барселони, ви побачите їхні мандри і спільні миті, що роблять кохання особливим. Кожна фотографія з минулого життя залишає в них солодкий смуток, але вони не зупиняються – вони прагнуть відновити той зв'язок, який дарував їм силу і енергію, яка п'янкувала їх коханням”, - йдеться в описі до пісні.

Український гурт Go_A презентував трек Krip.


Нова пісня отримала назву Krip, вона походить від рослини кріп, про що свідчить перший рядок пісні: «Посіяла зелень кріп, Бо він мені сходить, Люблю того козаченька, Що до мене ходить».

Krip є стилізацією ритуальної пісні — веснянки, яких чимало в доробку гурту. Згадати хоча б знаменитий Shum, з якою гурт представляв Україну на Євробаченні 2021.

У кліпі Катерина Павленко предстала в новому образі - із косою, пише nv.ua.

Романтичний дует з Вінниці Женя і Катя презентували нову пісню.


Композиція отримала назву “Назавжди з тобою”. Пісню вперше презентували під час квартирника виконавців у Києві.

Співачка Схожа (Настя Мунтяну) представила чергову співпрацю з альтернативним рок-гуртом “Марний”.


Трек називається “Заблукали”.Пісня розповідає історію двох закоханих, які через непорозуміння, помилки та власну впертість не можуть знайти спільної мови.

Morgendie (вимовляється як моргендй) — український музичний інді-гурт, заснований у 2019 році у місті Кропивницький. Учасниками гурту є: Анастасія Дубіна — вокалістка, авторка пісень та Дмитро Козлітін — музичний продюсер, автор пісень.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про їх пісню “Пітьма”.


Цього тижня дует випустив пісню “Квітнева брехня” про те, як пара переживає розлуку у стосунках після сварки та образ.

Тернопільський рок-гурт The Artistic Rats представив трек “1995”.

Це пісня про внутрішні страхи та несприйняття реальності.

Гурт ONUKA переспівали пісню “День і Ніч” співачки Росави у новому випуску авторського шоу Тіни Кароль «Дім звукозапису». Автором слів і музики є колишній учасник ТНМК Едуард Діля Приступа. Пісня увійшла до дебютного альбому Росави Просто неба (2002).

«Коли Тіна запросила мене у свій проєкт, мені на думку одразу спала пісня Росави День і ніч. Коли ця пісня з'явилася — це був мій десятий клас школи, 2001 рік. Це період мого найбільшого максималізму. По телевізору реально жахлива, російськомовна, жлобська музика, яку я просто ненавиділа. Звісно, що у свої шістнадцять років, коли я бачу Росаву по телебаченню — це мене просто вражає. Можливо, саме зараз для молодої аудиторії пісня Росави буде впізнана, як нова. Все ж таки Росава та її творчість — це фундамент, на тлі якого сталося багато українських артистів, в тому числі і я. Проєкт Тіни Дім звукозапису буде своєрідним путівником, гайдом для наступних поколінь по тому кращому, що було видано за всі роки музичної України», — зазначила у програмі Ната Жижченко, фронтвумен гурту, пише nv.ua.

Співачка та блогерка FIЇNKA випустила пісню “Мої гори”.

«Мої гори» - се пісня про місце сили. Я впевнена, шо каждий має своє. І чєсом треба туда вертатиси ,особливо, єкшо ви розтратили своє натхнення до життя ,воно там - у «ваших горах», - написала в описі до пісні гуцульська співачка.

Dobryva — електро-поп гурт з Києва. Учасники дуету — вокаліст Едгар Єнокян, який пише тексти та Євген Дзюба, який відповідає за музику та зведення.

Перший спільний трек випустили у 2021 році, але тоді музиканти ще не були дуетом. Згодом об'єдналися у Dobryva. В 2022 році сайт “Є” ye.ua писав про їх пісню “Після війни”.

Зараз гурт повернувся з прем'єрою - піснею “Маємо те, що маємо”.

Львівський виконавець Zbaraski готує спільний альбом з виконавицею Alina Pash.

Цього тижня вони випустили композицію “Скло” з майбутньої спільної платівки.

Виконавець Morphom (Роман Черенов) випустив пісню “Хатина” про плюси життя у віддаленості від мегаполісів, в горах.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про пісню “Сон”, яку Morphom записав спільно з гуртом "GG ГуляйГород".

Гурт “Металеві квіти”, який складається з військового кулеметника з позивним «Вулкан», який має вади слуху і мови, та військового хірурга.

«Лист додому - це пісня про найсвітліші моменти, у найтемніші часи для нашої країни. Перебуваючи під постійним обстрілом на позиціях, все що дає сил та віри - мрія повернутися додому та обійняти близьких людей. З цими думками були написані ці рядки і коли з неба сипались снаряди питання: То є Бог чи ні? – звучало в голові соліста”, - йдеться в описі до пісні.

Гурт The Feels представив першу пісню з новою вокалісткою Мариною Слободянюк. Саме Слободянюк і стала авторкою тексту пісні “Скло”.

“Пісня “Скло” – це внутрішній діалог між депресивним станом та бажанням відповідати загальноприйнятим нормам. Насичене й нестерпне життя довкола диктує свої правила, через які ми забуваємо прислухатися до внутрішніх криків про допомогу”, - йдеться в описі до пісні.

Лідер гурту ТОЛ Василь Прозоров представив пісню “Човни”.

“Дивно, але ще є люди, котрі запитують, для чого йти до війська... Одна з відповідей вже є на NETFLIX і називається "20 днів у Маріуполі" (фільм, який отримав “Оскар”). Мені, як батькові, було вкрай важко дивитись цей фільм та після титрів, я згадав пісню, яку написав для старшого сина. Доки є можливість її оприлюднити, нехай буде так.
Люблю тебе та битимусь за тебе”, - написав музикант в описі до пісні.

Харківський музикант Ігор Литвиненко разом зі своїм проєктом “Село Близнюків” випустив пісню “Продовження роду”.

«Я буду співати, співати пісні до останнього дня на Землі, до останнього подиху нашої мови», — звучить у пісні Литвиненка.

Минулого року сайт “Є” ye.ua писав про його альбом “Зникають наші імена, Зникають наші тіні”.


Гурт “Степан Пантера” - це косплей панк-гурт з Дніпра. В основному гурт займається музичними пародіями українських пісень в стилі західного панк-року.

Але цього тижня музиканти представили власну авторську пісні “Сміливі дії”.

В День трагедії на Чернобильській АЕС гурт “Спів братів” представив 9-хвилинну рапсодію.

Пісню присвятили всім ліквідаторам та жертвам катастрофи. Як зізнаються учасники гурту, тема Чорнобиля знайома та болісна ще з їхнього дитинства. Брати жили на вулиці Віктора Кібенка – одного з перших ліквідаторів катастрофи. Пізніше, коли вже був створений гурт, виникло бажання написати твір у пам'ять про сумнозвісні події 26 квітня 1986 року.

"Чорнобильська рапсодія" — це твір, написаний насамперед для нас самих і для тих, кого ще торкає тема Чорнобиля. Ми вперше працювали із чимось більшим, ніж пісня. У цій музиці багато символів, які підтримують сенси рядків. Це одна із тих робіт, яку ми самі вважаємо довершеною. І неважливо, скільки людей її почують", — коментує фронтмен гурту Дмитро Осичнюк, пише procherk.info.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую