ye-logo.v1.2

За особисту хоробрість в бою: президент вручив державну відзнаку захиснику з Красилова

Суспільство 710
Нагородження відбулося 6 травня, у День піхоти
Нагородження відбулося 6 травня, у День піхоти. Фото: president.gov.ua

Минулого року Валерія Лобова відзначив «Срібним хрестом» Залужний.

У День піхоти, 6 травня, президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами воїнів, що боронять країну у складі Сухопутних військ ЗСУ. Серед трьох захисників, хто отримав відзнаку «Хрест бойових заслуг», - військовий з Красилова Валерій Лобов.

Валерій Лобов – волонтер й учасник бойових дій. У війську має звання майора, а у цивільному житті - вчитель та депутат Красилівської міської ради VIII скликання.

Як йдеться на сайті офіційного інтернет-представництва Глави держави, у червні 2023 року Валерій Лобов особисто повів особовий склад роти на штурм. Попри те, що отримав поранення, зміг організувати евакуацію частини підрозділу, іншу частину – довів до ворожих позицій. Самого ж евакуювали з поля бою в тяжкому стані. Утім, за два місяці захисник знову продовжив виконувати завдання в районі Роботиного на Запоріжжі.

Нагадаємо, що минулого року Валерія Лобова було нагороджено «Срібним хрестом». 

Варто зазначити, що «Хрестом бойових заслуг» відзначають за видатну особисту хоробрість та відвагу або видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення із супротивником. Крім того, цю відзнаку присвоюють за видатні успіхи в управлінні військами (силами) під час ведення воєнних (бойових) дій.

Читайте також: Хмельничани передали чергові FPV-дрони для Сил оборони

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую