ye-logo.v1.2

Втрати ворога на ранок 8 травня

Суспільство 508
Одинадцятий рік Україна протистоїть російській навалі
Одинадцятий рік Україна протистоїть російській навалі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони недопустили проникнення терористів в районі Пальної Харківської області.

 Сьогодні, 8 травня, розпочалася 805 доба широкомасштабної війни, яку розпочала росія проти України. Протягом минулої доби відбулося 84 бойових зіткнення. Такі дані наводять у Генеральному штабі ЗСУ.

Загалом, ворог завдав 1 ракетного та 47 авіаційних ударів, здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, завдавши масованого ракетного удару. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок та інші об'єкти цивільної та енергетичної інфраструктури. Детальна інформація уточнюється.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.
Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по самохідному міномету 2С4 “Тюльпан”, пункту управління, 1 складу ПММ та 5 районах зосередження особового складу противника.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, загальні орієнтовні втрати окупантів з 24 лютого 2022 року до ранку 8 травня 2024 року склали (інформація уточнюється, адже підрахунок ускладнює висока інтенсивність боїв):

  • особовий склад — орієнтовно 477 тисяч 430 осіб (+970);
  • танки — 7 тисяч 418 одиниць (+13);
  • бойові броньовані машини — 14 тисяч 246 одиниць (+19);
  • артилерійські системи — 12 тисяч 317 одиниць (+30);
  • реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 1 тисяча 57 одиниць (+0);
  • засоби протиповітряної оборони — 792 одиниці (+0);
  • літаки — 349 одиниць (+0);
  • гелікоптери — 325 одиниць (+0);
  • безпілотники оперативно-тактичного рівня — 9 тисяч 728 одиниць (+11);
  • крилаті ракети — 2 тисячі 151 одиниця (+2);
  • кораблі/катери — 26 одиниць (+0);
  • підводні човни – 1 одиниця (+0);
  • автомобільна техніка й автоцистерни — 16 тисяч 549 одиниць (+40);
  • спеціальна техніка — 2 тисячі 19 одиниць (+2).

Ситуація на різних напрямках станом на ранок 8 травня

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Силами оборони недопущено проникнення ДРГ противника в районі населеного пункту Пальна Харківської області.

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито 16 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки в районах населених пунктів Невське Луганської області та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 17 атак в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 27 атак в районах населених пунктів Олександропіль, Новоолександрівка, Прогрес, Євгенівка, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 3 безуспішні атаки на позиції наших військ.

Читайте також: Як росія спотворює факти про Другу світову війну

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую