ye-logo.v1.2

Нічна атака ракетами та шахедами: удари терористів прийшлися на об'єкти в семи областях

Суспільство 944
На Київщині через ворожу атаку пошкоджено десятки приватних будинків
На Київщині через ворожу атаку пошкоджено десятки приватних будинків. Фото: ДСНС Київщини

Силами ППО було збито 59 із 71 повітряних цілей.

У ніч на 8 травня ворог вкотре завдав комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА по Україні. «Масований ракетний удар нациста путіна в День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Усі необхідні служби вже працюють на місцях, ліквідовуючи наслідки терору. Весь світ має чітко розуміти, хто є хто. Весь світ не має права дати ще один шанс нацизму», - написав президент України Володимир Зеленський.

За повідомленням Командування Повітряних Сил України, ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник:
- 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал» (пуск із Тамбовської обл. – рф.);
- 2 балістичні ракети «Іскандер-М» (із ТОТ Криму);
- 4 крилаті ракети «Калібр» (із акваторії Чорного моря);
- 45 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська обл. – рф., акваторія Каспійського моря);
- 1 крилату ракети «Іскандер-К» (із Криму);
- 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 (із окупованої Запорізької обл.);
- 21 ударний БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. - рф.).

В результаті протиповітряного бою знищено 59 повітряних цілей:
- 33 крилаті ракети Х-101/Х-555;
- 4 крилаті ракети «Калібр»;
- 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69;
- 20 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

Як могли летіти 8 травня ворожі ракети та шахеди. Джерело: ТГ Tracking

«Ворог атакував 7 регіонів України. На Київщині постраждали двоє людей, на Кіровоградщині - одна дитина. Під удар потрапили об'єкти енергетичної інфраструктури, близько 30 житлових будинків, громадський транспорт, автомобілі. У Запоріжжі пошкоджена будівля пожежно-рятувальної частини, - повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України. Лише на Київщині, станом на 9 ранку відомо, що внаслідок атаки рф знищено та пошкоджено 14 приватних будівель, травми отримали щонайменше двоє людей.

На Львівщині, як повідомив начальник Львівської військової адміністрації Максим Козицький, окупанти влучили крилатими ракетами в об'єкт генерації енергії у Червоноградському районі. Також через влучання poсійcькoї paкети постраждав об'єкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. «Під час повторної повітряної тривоги, яку оголосили у нашій області о 06:27, окупант атакував Львівщину «кинджалами». Критична та житлова інфраструктура не постраждали», - додав Козицький. Трохи згодом написав , що за попередньою інформацією, цієї ночі на Львівщину залетіли 12 ворожих ракет. Із них 8 збили. Наразі інформації про постраждалих поки що немає.

Читайте також: Втрати ворога на ранок 8 травня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую