ye-logo.v1.2

Атака на енергосистему: ввечері можуть початися відключення світла

Суспільство 798
Сьогодні, 8 травня, росіяни завдали масованого удару по об
Сьогодні, 8 травня, росіяни завдали масованого удару по об'єктах генерації електроенергії. Фото: facebook.com/zelenskyy.official

В «Укренерго» попередили про важку ситуацію з електроенергією через російський обстріл.

Сьогодні ввечері, 8 травня, можливе обмеження електроенергії для побутових та промислових споживачів по всій Україні. Про це повідомляють в «Укренерго». Причина - дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані сьогодні російськими ударами. Додають, що особливо важка ситуація очікується сьогодні увечері.

«Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всіх областях. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго», - зазначають в «Укренерго».

Як зазначають в енергокомпанії, в ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях.

«Це вже п'ятий масований ракетно-дроновий удар по об'єктах енергетики, починаючи з 22 березня. Пошкоджень зазнали тепло та гідроелектростанції. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об'єктів «Укренерго» в центральному регіоні.
Наразі на пошкоджених об'єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи», - розповідають в «Укренерго».

А також просять споживачів використовувати електроенергію ощадливо. Особливо у вечірні години, коли навантаження на енергосистему зростає.

Нагадаємо, сьогодні, 8 травня, ворог вкотре завдав комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА по Україні, випустивши понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях.

Читайте також: Як росія спотворює факти про Другу світову війну

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую