ye-logo.v1.2

Трьох чоловіків з Хмельниччини «виловили» з Тиси на кордоні з Угорщиною

Кримінал 1358
Чоловіки намагалися накачати човен, а коли побачили прикордонників - кинулися в річку
Чоловіки намагалися накачати човен, а коли побачили прикордонників - кинулися в річку. Фото: dpsu.gov.ua

Вони намагалися незаконно перетнути державний кордон.

Семеро чоловіків, серед яких троє – з Хмельниччини, затримали прикордонники на Закарпатті під час спроби незаконно перетнути державний кордон через річку Тиса. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зазначають, що оперативники прикордонного загону помітили групу осіб біля річки, які намагались накачати гумовий човен. Побачивши прикордонників, вони покинули плавзасіб та побігли до річки.

«Наздогнати втікачів вдалось за 20 метрів до держрубежу. Чоловіки вже встигли зануритися у воду та зрозуміли, що подолати річку не зможуть. За допомогою прикордонників горе-втікачі змогли вийти на берег», - розповідають в Держприкордонслужбі.

Затриманими виявилися троє закарпатців, троє чоловіків з Хмельниччини, один з Кіровоградщини та один з Львівщини.

«Чоловіки розповіли, що мали намір незаконно потрапити в Угорщину. Для цього знайшли у соцмережах ділків, які пообіцяли їм допомогти перетнути кордон через офіційні пункти пропуску. З прибуттям у селище Вилок, чоловікам повідомили, що в пунктах пропуску неможливо буде перетнути кордон, а тому прийдеться перепливати річку. Надали чоловікам один човен на всіх, помпу та вказали напрям руху до Тиси», - розповідають деталі прикордонники.

Додають, що за запропоновані послуги чоловіки мали заплатити переправникам від 6 до 7,5 тисяч доларів з кожного. Один із них вже навіть встиг розрахуватися за такий «сервіс».

На порушників склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене статті 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Далі на них чекатиме суд.

Також правоохоронці оперативники встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую