ye-logo.v1.2

Втрати ворога на ранок 23 травня

Суспільство 529
Наші війська продовжують жорстко протидіяти спробам російських окупантів просунутися в глибину території України
Наші війська продовжують жорстко протидіяти спробам російських окупантів просунутися в глибину території України. Фото: зі сторінки Генштабу ЗСУ у фейсбуці

Ворог концентрував свої зусилля у Харківській області, а також на Покровському та Курахівському напрямках.

Сьогодні, 23 травня, розпочалася 820 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Вчора ввечері Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що за минулу добу відбулося доби відбулося 121 бойове зіткнення. Наші війська продовжують жорстко протидіяти спробам російських окупантів просунутися в глибину території України, роблять усе можливе для відбиття його нападу на нашу державу.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, загальні орієнтовні втрати окупантів з 24 лютого 2022 року до ранку 23 травня 2024 року склали (інформація уточнюється, адже підрахунок ускладнює висока інтенсивність боїв):

• особовий склад — орієнтовно 497 тисяч 700 осіб (+1330);
• танки — 7 тисяч 622 одиницф (+11);
• бойові броньовані машини — 14 тисяч 748 одиниць (+27);
• артилерійські системи — 12 тисяч 860 одиниць (+40);
• реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 1 тисяча 77 одиниць (+0);
• засоби протиповітряної оборони — 813 одиниць (+1);
• літаки — 355 одиниці (+1);
• гелікоптери — 326 одиниць (+0);
• безпілотники оперативно-тактичного рівня — 10 тисяч 391 одиниця (+45);
• крилаті ракети — 2 тисячі 209 одиниць (+1);
• кораблі/катери — 27 одиниць (+0);
• підводні човни – 1 одиниця (+0);
• автомобільна техніка й автоцистерни — 17 тисяч 513 одиниць (+71);
• спеціальна техніка — 2 тисячі 94 одиниці (+4).

Ситуація на різних напрямках, яку оприлюднив Генеральний штаб ЗСУ

За інформацією Генштабу ЗСУ, сьогодні ворог концентрував свої зусилля у Харківській області, а також на Покровському та Курахівському напрямках. Сили оборони знають про плани ворога та роблять все, щоб їх зірвати.

На Харківському напрямку відбито 8 атак противника в районах сіл Липці та Стариця. Тривают бойові дії на напрямку Плетенівка – Вовчанськ. Ситуація контролюється Силами оборони, наші захисники дають гідну відсіч.

На Куп'янському напрямку сили оборони відбили 22 атаки загарбників. Ще тривають чотири бойові зіткнення в районах Берестового та Макіївки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку сьогодні відбито шість атак окупантів. Ворог успіху не мав.

На Сіверському напрямку тривають дві атаки противника у районі Виїмки. Ситуація контрольована. Поточної доби ще вісім спроб противника просунутись у напрямках Білогорівки та Верхньокамянського успіху не мали.

На Краматорському напрямку кількість боєзіткнень зросла до 10. Сили оборони втримали позиції. За сьогодні окупанти втратили на напрямку 58 осіб вбитими та пораненими, знищено танк Т-90, дві БМД і чотири одиниці БМП-3. Ще дві таких броньованих машини піхоти пошкоджено.

На Покровському напрямку кількість атак зросла до 25. Зокрема, ворог штурмовими групами та технікою намагається вклинитися в наші бойові порядки. Ситуація залишається напруженою – ще триває дев'ять бойових зіткнень За наявною інформацією українські воїни знищили російський штурмовик Су-25.

На Курахівському напрямку тривають бойові дії в районі Георгіївки. Усього з початку доби ворог 18 разів атакував наші підрозділи в районах Новомихайлівки, Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки.
На решті напрямків ситуація на цей час без особливих змін.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую