emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
16 Червня 2022 РЦ з надання БВПД у Хмельницькій області 1309

Хотіла вкрасти спортивну кофту - опинилася на лаві підсудних. Уникнути покарання допомогла програма з відновного правосуддя для неповнолітніх

14-річна школярка намагалася вкрасти в магазині спортивну кофту і в результаті опинилася на лаві підсудних. Закінчитися історія могла як штрафом у 1700 грн, так і обмеженням волі на строк до пяти років, адже саме такі санкції передбачає відповідна стаття у Кримінальному кодексі України. Врятувала дівчину участь у проєкті Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення.

Восьмикласниця Тетяна старша донька у багатодітній родині. Сімя, що мешкає в селі Хмельницького району, небагата, й батьки не завжди мали змогу купувати дітям модні речі. Одного разу, зайшовши з подругами у спортивний магазин в одному з хмельницьких торговельних центрів, дівчина не встояла перед спокусою і вирішила вкрасти спортивну кофту вартістю 600 гривень.

На виході з магазину школярку зупинив адміністратор, який і викликав поліцію. Дівчині інкримінували кримінальний проступок, передбачений частиною 2 статті 15 та частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, тобто закінчений замах на таємне викрадення чужого майна крадіжку.

Оскільки Тетяна вперше вчинила необережний нетяжкий злочин, у прокуратурі їй запропонували взяти участь у проєкті Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення, і в такий спосіб виправити помилку. Дівчина погодилася.

У Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області працювати зі школяркою та представницею потерпілої сторони доручили адвокатці-посередниці Олександрі Лебідь.

Як розповіла посередниця, дівчина зрозуміла, що порушила закон, відшкодувала збитки й щиро розкаялася в своєму вчинку. Під час зустрічей з представницею магазину Тетяна плакала і, щоб спокутувати провину, пропонувала свої послуги, готова була прибирати в магазині, виконувати іншу роботу. Зважаючи на щире каяття, потерпіла пробачила дівчину. А відтак суд звільнив школярку від кримінальної відповідальності.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 16.05.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.49
39.52
42.8
42.83

Архів новин

<<Травень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо