ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Січня, 2020

Найсмачніші заготовки зі слив: ТОП-5 найкращих рецептів

2 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2433
Зі слив виходять не тільки солодкі десерти, вони чудово підходять до м'яса, салатів і можуть урізноманітнити зимове меню.
Зі слив виходять не тільки солодкі десерти, вони чудово підходять до м'яса, салатів і можуть урізноманітнити зимове меню. Фото: ivandimov.net

Зі слив виходять не тільки солодкі десерти, вони чудово підходять до м'яса, салатів і можуть урізноманітнити зимове меню.

Щоб взимку у вас була смачна начинка для млинців, пирогів та рулетів, корисний компот та пікантна закуска зі слив, потрібно завчасно подбати про те, аби полички у вашій комірчині наповнилися апетитними баночками із заготовками.

Пряне сливове варення з імбиром та корицею

Для багатьох господинь гаряча пора консервування триває. Щоб чарівна казка літа не закінчувалася та Карлсон завжди повертався, готуємо хіт сезону – варення зі слив. Я дуже люблю цей смаколик. У нього п'янкий аромат і божественний смак! Варто тільки відкрити баночку, – і її відразу ж немає!

РЕЦЕПТ ТУТ.

«П’яна» слива в коньяку на зиму

Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.

РЕЦЕПТ ТУТ.

Варення «Слива в шоколаді»

Цей рецепт для «шоколадоголіків». Він подобається навіть тим, хто варення взагалі ніколи не їсть. Шоколадна нотка підкорює з першої ложечки, а густа текстура дозволяє намащувати вареннячко на булочку, пекти з ним рогалики або прошаровувати бісквіт. Чесно скажу, перші мої баночки «не дожили» до зими. Домашні позмітали все з такою швидкістю, що довелося варити варення повторно. Тому є сенс готувати декілька порцій.

РЕЦЕПТ ТУТ.

Ткемалі по-грузинськи

Не всі ми за національністю грузини, проте грузинський ткемалі знаємо і любимо! Смак і аромат цього кисло-солодко-гостро-пряного соусу може звести з розуму, а будь-яке м'ясо із ним набуває вишуканого та неповторного смаку.

РЕЦЕПТ ТУТ.

Повидло зі слив по-закарпатськи (без цукру!)

Надзвичайний джем, дуже смачний, густющий і ароматний! Ніколи не думала, що без цукру може вийти така вдала заготовка. Проте коли повидло зварилося і я його скуштувала, то серйозно задумалася про те, навіщо я раніше в джеми та повидла цукор додавала? Заготовка абсолютно не кисла. Вона має свій, ні з чим не незрівнянний смак та аромат, в міру солодка, з однорідною оксамитовою консистенцією. Таке повидло чудово смакує і на хлібчик із маслом, і як начинка до рогаликів, рулетів чи кіфликів. І, найголовніше, воно економне! Адже цукор вам не знадобиться!

РЕЦЕПТ ТУТ.



сливи, домашні заготовки, порадник, кулінарні рейтинги, ТОП, найкращі заготовки зі слив, слива, заготовки на зиму

Коментарі:

  Так  Ні, дякую