clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 575

ТОП-5 найкорисніших страв української кухні

Медики стверджують, що найкориснішими є страви, приготовані з продуктів, що ростуть там, де проживає людина.
Медики стверджують, що найкориснішими є страви, приготовані з продуктів, що ростуть там, де проживає людина. Фото: uapost.us

Сирники зі сметаною – ідеальна страва для здоров'я зубів, а сало з часником зміцнить імунітет.

 Медики стверджують, що найкориснішими є страви, приготовані з продуктів, що ростуть там, де проживає людина. Тобто, попри модну азійську або європейську кухню, для українця будуть корисними саме українські страви. До речі, соціологи переконані: в людей із різних куточків нашої країни кулінарні смаки різні. До прикладу, на заході українці найбільше тішаться, коли бачать на столі голубці, холодець, деруни, овочеве рагу та борщ. На сході в топі улюблених страв – шашлик, салати олів'є і шуба, а також окрошка. Супи, відбивні, салати зі свіжих овочів і пиріжки люблять мешканці півночі країни. Але королева будь-якого столу там – картопля. Її смажать, запікають із салом і грибами, готують пюре, запікають з часником. На півдні ж популярні вареники, пельмені, чебуреки, різноманітні пироги, а також плов і котлети.


Сало з часником для імунітету та серця
Сучасні люди прагнуть збільшити в меню кількість рослинних жирів, адже користь омега-3 жирних кислот давно доведена. Але саме у свіжому та солоному салі є те, що необхідно для підтримки імунітету і здоров'я периферичної нервової системи – насичені жири. Крім того, в салі міститься цінна арахідонова кислота, яка підтримує здоров'я серця й судин. У рослинних оліях вона відсутня.

РЕЦЕПТ САЛА ДИВІТЬСЯ ТУТ.

Борщ підвищить тонус організму
І пісний, і м'ясний борщ є джерелом вітамінів і мінералів. Відвар з овочів і зелені в поєднанні з клітковиною і білками зміцнює організм, покращує травлення, очищає кишківник. Відварені овочі мають змінену структуру, яка допомагає засвоєнню поживних речовин, тоді як при споживанні свіжих салатів велика частина повільних вуглеводів залишається неперетравленою.

РЕЦЕПТ БОРЩУ ТУТ.


Холодець для здоров’я суглобів
Холодець і заливне часто плутають, але принцип приготування цих страв різний. У заливному використовують звичайний бульйон і желатин. Але правильно зварений холодець не потребує желеутворювальних добавок, оскільки всі необхідні для застигання речовини надходять із кісток і хрящів. Густий бульйон у комплексі з вареними овочами й м'ясом дуже корисний для суглобів (при артрозі, відновлення після травм) і дихальних шляхів. Саме ті речовини, які виварюються з яловичих кісток і хрящів, є необхідними компонентами для відновлення хрящової тканини у людини. Зміцнювальна дія насиченого бульйону позначається в першу чергу на стані легень: екстрактивні речовини й білки покращують стан епітелію і допомагають при туберкульозі та хронічному бронхіті.

РЕЦЕПТ ХОЛОДЦЮ ТУТ.


Сирники зі сметаною для красивої усмішки
Кальцій, якого багато в кисломолочному сирі, не завжди може засвоїтися повністю. Дітям, людям із гастритом, хронічним панкреатитом буває складно переварити його білок. Але лікарі стверджують, що кальцій у поєднанні з молочним білком приносить найбільшу користь зубам – все вирішується в той момент, коли сир піддається тепловій обробці. Тому сирники зі сметанкою – це ідеальна страва для тих, хто стежить за здоров'ям зубів, волосся, нігтів, шкіри. Ця страва корисна для дітей у період активного росту.

РЕЦЕПТ СИРНИКІВ ТУТ.


Вареники з вишнями налагодять метаболізм
Вареники з вишнями можуть бути і десертом, і основною стравою. Вони цілком здатні замінити солодощі у раціоні. Їх споживання не обернеться зайвими кілограмами на талії, якщо готувати вареники з борошна твердих сортів пшениці. Таке тісто в поєднанні з ягодами стане джерелом повільних вуглеводів і рослинного білка. Вишні покращують травлення й обмін жирів в організмі.

РЕЦЕПТ КАНЕЛОНІ З ВИШНЯМИ ТУТ.

 

гастроновини, ТОП-5 найкорисніших страв, кулінарні рейтинги, українська кухня, корисні страви, гастро новини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Apple Day — щорічний захід, присвячений яблукам

Світлана ЯСЬКОВА 1206
За англійською традицією це свято відзначається 21 жовтня, починаючи ще з 1990 року!
В якій сфері працює найбільше кавоманів?

Світлана ЯСЬКОВА 812
Американці провели опитування й з'ясували, які ж професії найбільш схильні до вживання кави.
«Хачапурі» отримало статус культурної спадщини Грузії

Світлана ЯСЬКОВА 1338
Національній страві офіційно надали звання «нематеріальної пам'ятки культурної спадщини гірської країни».
Український борщ – у трійці найкращих страв світу

Світлана ЯСЬКОВА 504
До ТОП-3 найсмачніших також потрапили страви грузинської кухні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: