ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Різдвяна качка: ТОП-5 найоригінальніших рецептів

23 Грудня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7581
Не знаю, як у вас, а на моєму новорічно-різдвяному столі завжди повинна бути качечка.
Не знаю, як у вас, а на моєму новорічно-різдвяному столі завжди повинна бути качечка. Фото: smach.com.ua

Вони цікаві передусім тим, що всі варіанти приготування можна застосовувати для будь-якої іншої різдвяної птиці – індички чи гуски.

Не знаю, як у вас, а на моєму новорічно-різдвяному столі завжди повинна бути качечка. Щороку я готую її різноманітними способами – з яблуками, ківі, вишнями, апельсинами... Мариную в джемі, пиві та вині… Качка в духовці – ідеальне частування для свят. Рецептів такої страви існує безліч, вона користується величезною популярністю по всьому світу. Пропоную найкращі та найцікавіші з них!

Качка, запечена в апельсиновій глазурі

Чомусь качку з яблуками куштували практично всі, а з апельсинами – одиниці. А ця страва, як на мене, смачніша та вишуканіша! Тонкий аромат і кисло-солодкий цитрусовий смак дуже гармонійно поєднуються з качиним м'ясом. Пропоную особисто в цьому переконатися! Таку качку часто називають різдвяною, але приготувати її можна й на інші свята або у вихідний день для затишної сімейної вечері.

РЕЦЕПТ ТУТ. 

Качка, фарширована потрушками, за старовинним англійським рецептом

М’ясо виходить соковитим та ніжним, а завдяки яблукам та ягідному джему має приємний кисло-солодкий присмак та просто неймовірний аромат! Рецепт старовинний, з англійської кулінарної книжки. Родзинка цієї страви – фарширування тушки качиними потрушками й овочами. Запікається птиця разом із яблуками, а маринується у джемі з кислуватих ягід. Без перебільшення скажу, що вона буквально викликає фурор на святковому столі. Рецепт простий і легкий. Запах страви казковий! Попереджаю – всі сусіди збіжаться!

РЕЦЕПТ ТУТ. 

Різдвяна пряна качка з мандаринами та гарбузом

Це щось неймовірне! Смачно надзвичайно! До цієї страви навіть гарніру не треба – гарбуз і мандарини чудово замінюють рис, картоплю й локшину. Качка за цим рецептом виходить м’якенькою,  соковитою та ароматною, а гарбуз – ніжним, з апетитною скоринкою та пряними нотками кориці.

РЕЦЕПТ ТУТ. 

Качка з гарніром, запечена в банці

Страва з категорії «два в одному» для зайнятих леді, які не звикли довго стояти біля плити. Качку більшість господинь запікає в рукаві або в гусятниці, але пропоную зробити це... в банці! М'ясо, приготоване в такий спосіб, стане ніжним і м'яким, а картопелька просочиться усіма соками й ароматами! Проте головний плюс цієї страви в тому, що при мінімальних зусиллях ви отримаєте аж дві страви — і м’ясну, і гарнір! Крім того не доведеться мити духовку й гусятницю.

РЕЦЕПТ ТУТ. 

Качка з вишнями у вині

Неймовірно смачна страва: м’ясо виходить дуже вишуканим й буквально само відділяється від кісточки. Заморожені вишні ідеально підходять до качки. Що ж до соусу, то він трішки схожий на чатні і його навіть холодним можна їсти!

РЕЦЕПТ ТУТ. 

качка, м`ясо та субпродукти, ТОП, кулінарні рейтинги, різдвяна качка, різдвяна качка топ-5 найоригінальніших рецептів, запечена качка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую