Гаряча тема:
- Війна
Не знаю, як у вас, а на моєму новорічно-різдвяному столі завжди повинна бути качечка. Щороку я готую її різноманітними способами – з яблуками, ківі, вишнями, апельсинами... Мариную в джемі, пиві та вині… Качка в духовці – ідеальне частування для свят. Рецептів такої страви існує безліч, вона користується величезною популярністю по всьому світу. Пропоную найкращі та найцікавіші з них!
Качка, запечена в апельсиновій глазурі
Чомусь качку з яблуками куштували практично всі, а з апельсинами – одиниці. А ця страва, як на мене, смачніша та вишуканіша! Тонкий аромат і кисло-солодкий цитрусовий смак дуже гармонійно поєднуються з качиним м'ясом. Пропоную особисто в цьому переконатися! Таку качку часто називають різдвяною, але приготувати її можна й на інші свята або у вихідний день для затишної сімейної вечері.
РЕЦЕПТ ТУТ.
Качка, фарширована потрушками, за старовинним англійським рецептом
М’ясо виходить соковитим та ніжним, а завдяки яблукам та ягідному джему має приємний кисло-солодкий присмак та просто неймовірний аромат! Рецепт старовинний, з англійської кулінарної книжки. Родзинка цієї страви – фарширування тушки качиними потрушками й овочами. Запікається птиця разом із яблуками, а маринується у джемі з кислуватих ягід. Без перебільшення скажу, що вона буквально викликає фурор на святковому столі. Рецепт простий і легкий. Запах страви казковий! Попереджаю – всі сусіди збіжаться!
РЕЦЕПТ ТУТ.
Різдвяна пряна качка з мандаринами та гарбузом
Це щось неймовірне! Смачно надзвичайно! До цієї страви навіть гарніру не треба – гарбуз і мандарини чудово замінюють рис, картоплю й локшину. Качка за цим рецептом виходить м’якенькою, соковитою та ароматною, а гарбуз – ніжним, з апетитною скоринкою та пряними нотками кориці.
РЕЦЕПТ ТУТ.
Качка з гарніром, запечена в банці
Страва з категорії «два в одному» для зайнятих леді, які не звикли довго стояти біля плити. Качку більшість господинь запікає в рукаві або в гусятниці, але пропоную зробити це... в банці! М'ясо, приготоване в такий спосіб, стане ніжним і м'яким, а картопелька просочиться усіма соками й ароматами! Проте головний плюс цієї страви в тому, що при мінімальних зусиллях ви отримаєте аж дві страви — і м’ясну, і гарнір! Крім того не доведеться мити духовку й гусятницю.
РЕЦЕПТ ТУТ.
Неймовірно смачна страва: м’ясо виходить дуже вишуканим й буквально само відділяється від кісточки. Заморожені вишні ідеально підходять до качки. Що ж до соусу, то він трішки схожий на чатні і його навіть холодним можна їсти!
РЕЦЕПТ ТУТ.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: