Гаряча тема:
- Війна
Страви з молодої картоплі — довгоочікуваний гість на наших столах влітку. Вона пречудово смакує у вареному вигляді зі свіжою зеленню або смаженою цибулею. Її можна запікати в духовці у шкірці й подавати з часниковим соусом, а можна приготувати із салом або куркою... Який рецепт не обери, вам обов'язково сподобається. Я зібрала у смачну підбірку найоригінальніші та найцікавіші, на мій погляд, варіанти страв із цього овочу.
Цей гарнір вартий того, аби забути про всі дієти! Такої картоплі завжди мало. Багато господинь вважають, що молода бульба дуже водяниста і для смаження не годиться. Хочу розвіяти цей міф і поділитися чудовим способом приготування молодої картоплі-фрі! Страва проста, але геніальна!
ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.
Ця смачна засмажена бульба з легким ароматом часнику, трав і спецій за останні роки підкорила багато сердець. Картопля «Айдахо» як і фрі, вважається традиційною американською стравою. Схожі рецепти запеченої бульби зустрічаються в багатьох кухнях світу. Зокрема, в українській — це картопля по-селянськи. З назви стає зрозумілим, що страва має відношення до штату Айдахо. Картопля в цьому регіоні споконвіку є однією з головних сільськогосподарських культур. Жителі штату здавна запікали її з пряними спеціями, але не нарізану часточками, а ціленьку. Наразі цю страву подають у кожному американському бістро.
ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.
Технологія приготування проста, жодних складнощів немає, проте смак словами не передати! Спробуйте запекти молоду бульбу в духовці, але не на деку, а в рукаві разом із часниковим соусом. Така картопелька вирізняється багатим смаком та неймовірним ароматом, адже всі інгредієнти насичуються соками одне одного. І головне — проза життя — вам не доведеться мити деко або форму.
ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.
Молода картопля, запечена в молоці
Швидко, просто, смачно й ароматно! Все досить лаконічно і без «заморочок». Картопелька виходить ніжно-вершковою, з легкою сирною скоринкою. Можна використовувати як гарнір, а можна як самостійну страву.
ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.
Молода картопля по-селянськи, смажена у фритюрі
Цей гарнір вартий того, щоб забути про дієти! Навіть у холодному вигляді смакує пречудово! Таку картопельку за сезон ми готуємо мало не щотижня. І хоча фритюр не можна назвати здоровою їжею, це одна з тих нереально смачних страв, від якої я не в змозі відмовитися. При цьому, чим дрібніші молоді бульби, тим смачнішою буде готова страва. Тішить і те, що набір продуктів мінімальний. Ще один приємний бонус – картоплю навіть чистити не потрібно! Просто помити й обсушити. Зі шкірочкою вона виходить навіть смачнішою, ніж без неї.
ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: