ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Липня, 2020

Як приготувати молоду картоплю: ТОП-5 смачних рецептів

30 Червня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 701
Молода картопля пречудово смакує як у вареному, так і в смаженому та запеченому вигляді.
Молода картопля пречудово смакує як у вареному, так і в смаженому та запеченому вигляді. Фото: volyn24.com

Молоду бульбу важко зіпсувати, але її смак можна поліпшити, якщо правильно підібрати інгредієнти та спосіб приготування.

Страви з молодої картоплі — довгоочікуваний гість на наших столах влітку. Вона пречудово смакує у вареному вигляді зі свіжою зеленню або смаженою цибулею. Її можна запікати в духовці у шкірці й подавати з часниковим соусом, а можна приготувати із салом або куркою... Який рецепт не обери, вам обов'язково сподобається. Я зібрала у смачну підбірку найоригінальніші та найцікавіші, на мій погляд, варіанти страв із цього овочу.

Дрібна молода картопля-фрі

Цей гарнір вартий того, аби забути про всі дієти! Такої картоплі завжди мало. Багато господинь вважають, що молода бульба дуже водяниста і для смаження не годиться. Хочу розвіяти цей міф і поділитися чудовим способом приготування молодої картоплі-фрі! Страва проста, але геніальна!

ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.

Картопля «Айдахо»

Ця смачна засмажена бульба з легким ароматом часнику, трав і спецій за останні роки підкорила багато сердець. Картопля «Айдахо» як і фрі, вважається традиційною американською стравою. Схожі рецепти запеченої бульби зустрічаються в багатьох кухнях світу. Зокрема, в українській — це картопля по-селянськи. З назви стає зрозумілим, що страва має відношення до штату Айдахо. Картопля в цьому регіоні споконвіку є однією з головних сільськогосподарських культур. Жителі штату здавна запікали її з пряними спеціями, але не нарізану часточками, а ціленьку. Наразі цю страву подають у кожному американському бістро.

ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.

Молода картопля в рукаві

Технологія приготування проста, жодних складнощів немає, проте смак словами не передати! Спробуйте запекти молоду бульбу в духовці, але не на деку, а в рукаві разом із часниковим соусом. Така картопелька вирізняється багатим смаком та неймовірним ароматом, адже всі інгредієнти насичуються соками одне одного. І головне — проза життя — вам не доведеться мити деко або форму.

ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.

Молода картопля, запечена в молоці

Швидко, просто, смачно й ароматно! Все досить лаконічно і без «заморочок». Картопелька виходить ніжно-вершковою, з легкою сирною скоринкою. Можна використовувати як гарнір, а можна як самостійну страву.

ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.

Молода картопля по-селянськи, смажена у фритюрі

Цей гарнір вартий того, щоб забути про дієти! Навіть у холодному вигляді смакує пречудово! Таку картопельку за сезон ми готуємо мало не щотижня. І хоча фритюр не можна назвати здоровою їжею, це одна з тих нереально смачних страв, від якої я не в змозі відмовитися. При цьому, чим дрібніші молоді бульби, тим смачнішою буде готова страва. Тішить і те, що набір продуктів мінімальний. Ще один приємний бонус – картоплю навіть чистити не потрібно! Просто помити й обсушити. Зі шкірочкою вона виходить навіть смачнішою, ніж без неї.

ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.





картопля, молода картопля, овочі, овочеві страви, страви з овочів, як приготувати молоду картоплю, страви з молодої картоплі, топ, кулінарні рейтинги, рецепти з молодої картоплі, гарніри

Коментарі:

  Так  Ні, дякую