Гаряча тема:
- Війна
Баклажани - смачний овоч, який користується заслуженою повагою у кожної господині. Різноманітність рецептів із «синеньких» просто вражає. Їх можна смажити, тушкувати, квасити, заморожувати і навіть... робити варення. Для багатьох баклажани є однією з найулюбленіших заготовок на зиму. І це не випадково. Вони смачні і самі по собі, а в поєднанні з іншими овочами ще сильніше розкривають свій смак. Тому «синенькі» активно готують в сезон, а також заготовляють у баночки і ставлять їх на зберігання, щоб не позбавляти себе задоволення поласувати смачними стравами, коли за вікном холоднеча. Тож давайте збережемо шматочок літа на зиму!
Баклажани в томатному соусі по-вірменськи
Заготовка, яка посіла почесне перше місце у моєму рейтингу рецептів із баклажанів. Не зважаючи на зовнішню непрезентабельність, найпростіший склад інгредієнтів і спосіб приготування, «синенькі» виходять дуже смачними й ніжними. Рецепт трохи нетиповий для кавказької кухні – не гострий, не пряний, не солоний… Проте легкий, дієтичний, із м'яким ненав'язливим смаком. Баклажан не перебивається ані обсмажуванням, ані якимись прянощами, а збагачується лише ароматом часнику й кисло-солодким присмаком помідорів.
РЕЦЕПТ ТУТ.
Салат з баклажанів «Моя десятка»
Ця «десяточка» не залишить байдужим нікого. Простий рецепт салату на зиму з баклажанів, помідорів і болгарського перцю. Готується він дуже легко й швидко, а найголовніше — його компоненти доступні, особливо в розпал сезону заготовок. Підійде як для повсякденної закуски, так і для святкового столу.
РЕЦЕПТ ТУТ.
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися! Технологія приготування саме така, як це роблять в Одесі. А як відомо, смачніших страв із «синеньких» вам не скуштувати більше ніде.
РЕЦЕПТ ТУТ.
Лечо з баклажанами, перцем та квасолею
Ідеальна самостійна закуска, чудовий смачний гарнір або заготовка, яка виручить у момент відсутності часу для приготування обіду або вечері. І в холодному, і в розігрітому вигляді ця страву порадує гармонійним і збалансованим смаком. Краще використовувати білу квасолю, яка добре зберігає форму, але, разом із тим, стає м’якою і чудово контрастує з іншими овочами. Заготовка буде апетитнішою, якщо взяти перець різних кольорів. За бажанням страву можна доповнити гострим перцем наприкінці варіння.
РЕЦЕПТ ТУТ.
Популярна вегетаріанська закуска на кшталт нашого овочевого рагу. Овочі можна додавати на свій смак. Соте — це страва, приготовлена за допомогою техніки сотеювання, яка полягає у короткочасному обсмажуванні продуктів при високій температурі в невеликій кількості жиру з їхнім подальшим тушкуванням. Виходить мегасмачно!
РЕЦЕПТ ТУТ.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: