ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Баклажани в банці: Топ-5 заготовок на зиму

19 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10773
Баклажани смачні і самі по собі, а в поєднанні з іншими овочами ще сильніше розкривають свій смак.
Баклажани смачні і самі по собі, а в поєднанні з іншими овочами ще сильніше розкривають свій смак. Фото: s1.tchkcdn.com

Найкращі рецепти з різних категорій салатів із «синеньких».

Баклажани - смачний овоч, який користується заслуженою повагою у кожної господині. Різноманітність рецептів із «синеньких» просто вражає. Їх можна смажити, тушкувати, квасити, заморожувати і навіть... робити варення. Для багатьох баклажани є однією з найулюбленіших заготовок на зиму. І це не випадково. Вони смачні і самі по собі, а в поєднанні з іншими овочами ще сильніше розкривають свій смак. Тому «синенькі» активно готують в сезон, а також заготовляють у баночки і ставлять їх на зберігання, щоб не позбавляти себе задоволення поласувати смачними стравами, коли за вікном холоднеча. Тож давайте збережемо шматочок літа на зиму!

Баклажани в томатному соусі по-вірменськи

Заготовка, яка посіла почесне перше місце у моєму рейтингу рецептів із баклажанів. Не зважаючи на зовнішню непрезентабельність, найпростіший склад інгредієнтів і спосіб приготування, «синенькі» виходять дуже смачними й ніжними. Рецепт трохи нетиповий для кавказької кухні – не гострий, не пряний, не солоний… Проте легкий, дієтичний, із м'яким ненав'язливим смаком. Баклажан не перебивається ані обсмажуванням, ані якимись прянощами, а збагачується лише ароматом часнику й кисло-солодким присмаком помідорів.

РЕЦЕПТ ТУТ. 

Салат з баклажанів «Моя десятка»

Ця «десяточка» не залишить байдужим нікого. Простий рецепт салату на зиму з баклажанів, помідорів і болгарського перцю. Готується він дуже легко й швидко, а найголовніше — його компоненти доступні, особливо в розпал сезону заготовок. Підійде як для повсякденної закуски, так і для святкового столу.

РЕЦЕПТ ТУТ. 

Ікра баклажанна по-одеськи

Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися! Технологія приготування саме така, як це роблять в Одесі. А як відомо, смачніших страв із «синеньких» вам не скуштувати більше ніде.

РЕЦЕПТ ТУТ. 

Лечо з баклажанами, перцем та квасолею

Ідеальна самостійна закуска, чудовий смачний гарнір або заготовка, яка виручить у момент відсутності часу для приготування обіду або вечері. І в холодному, і в розігрітому вигляді ця страву порадує гармонійним і збалансованим смаком. Краще використовувати білу квасолю, яка добре зберігає форму, але, разом із тим, стає м’якою і чудово контрастує з іншими овочами. Заготовка буде апетитнішою, якщо взяти перець різних кольорів. За бажанням страву можна доповнити гострим перцем наприкінці варіння.

РЕЦЕПТ ТУТ. 

Соте з баклажанів та кабачків

Популярна вегетаріанська закуска на кшталт нашого овочевого рагу. Овочі можна додавати на свій смак. Соте — це страва, приготовлена за допомогою техніки сотеювання, яка полягає у короткочасному обсмажуванні продуктів при високій температурі в невеликій кількості жиру з їхнім подальшим тушкуванням. Виходить мегасмачно!

РЕЦЕПТ ТУТ. 

 

баклажани, домашні заготовки, заготовки з баклажанів, синенькі, Топ, баклажани в банці, топ-5 рецептів з баклажанів, баклажани на зиму

Коментарі:

  Так  Ні, дякую