ye-logo.v1.2

Антитіла, Klavdia Petrivna, Kola, Міша Крупін, Шугар, Zapaska, Kalush: добірка нової української музики

Культура 681
Однією з трендових пісень тижня стала композиція Коли та Міши Крупіна
Однією з трендових пісень тижня стала композиція Коли та Міши Крупіна. Фото: Youtube

Після довгої перерви нову пісню випустив гурт з Кам'янця-Подільського Zapaska

Другий тиждень літа запам'ятається дуже різноманітними музичними релізами.

Співачка Kola (Анастасія Прудіус) взяла участь у черговій колаборації.

Нагадаємо, що у фінал номінації найкращий дует в цьогорічній премії Yuna потрапили відразу чотири композиції, в яких взяла участь Kola, хоча перемога дісталась дуету Злати Огневич та Shumei з піснею “Буревіями”. Kola ж стала найкраще виконавицею року.

Черговий дует Анастасії Прудіус з Мішею Крупіним. Пісня “Тюльпани” вже порапила до популярних муичних відео на Youtube.

«Тюльпани» – це історія про кохання та пошук гармонії в душі заради майбутнього, яка, сподіваємось, знайде відгук у ваших серцях.


“Це наш перший спільний трек, і ми намагалися передати у ньому всю глибину почуттів та емоцій, які виникають у стосунках після конфліктів. Ми з Мішею хотіли відтворити двох героїв пари, які ще й досі кохають але вже розуміють що разом бути неможливо, сподіваюсь нам вдалося, адже кожен з нас колись переживав ці емоції”, - йдеться в описі до відео.

Кліп на пісню зібрав вже 250 тисяч переглядів.

Співачка-інкогнито Klavdia Petrivna презентувала чергову композицію. Пісня називається “Театр”.

“Усе життя — театр! Люблю перетворювати рутину на цікаву виставу, грати ролі та інтригувати. Нехай ця пісня стане невеличким натяком..”, - йдеться в описі до пісні.

Відео на пісню переглянули вже близько 250 тисяч разів.

Фіналіст шоу “Х-фактор-2018” з команди Андрія Данилка - бердянський співак Дмитро Волканов (Volkanov) випустив композицію “Не зустріну”.

Відео переглянули близько 150 тисяч разів, а композиція потрапила до трендових пісень на Youtube.

Як зазначено в описі, це пісня зізнання від виконавця. Співак розповідає історію своєї палкої закоханості, і все ще вірить що любов врятує цей світ.

До українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam потрапив трек “На висоті” від виконавця Discoman.

“Пісня "На Висоті" від співака Discoman - це енергійний танцювальний трек у стилі диско, що вбирає слухача в атмосферу підняття та радості. Її ритмічний біт і захоплюючий мелодійний хід спонукають людей рухатися та відчувати свободу. Текст пісні може відобразити теми позитивного настрою, танцювальної ейфорії або досягнень”, - йдеться в описі до пісні.

Цього тижня нову композицію випустив гурт “Антитіла”. Пісня називається “Поламані”.


“Душа людини — це цілий світ. Всередині якого також можуть бушувати урагани та розгоратися війни. Іноді вони спричинені зовнішніми обставинами, іноді ні. Але легше від цього не стає. Такий світ потребує особливої підтримки.

Пісня «Поламані» як про тих, хто потребує цієї підтримки, так і про тих, хто готовий її надавати. Навіть коли нестерпно важко, коли вся ваша воля і характер закуті — не бійтеся попросити про допомогу. І навпаки, якщо вам здається, що від вас нічого не залежить, все одно відгукуйтесь на поклик того, хто потребує вашого плеча.

Маленькими кроками та вчинками ми змінюємо реальність, пам'ятайте про це”, - йдеться в описі до пісні.

За словами лідера гурту Тараса Тополі це пісня саморефлексія.

«Через історію одного дивака ми розповідаємо про себе, розповідаємо про всіх нас, тих, хто серед колосальних потрясінь відчуває себе «трохи поламаними», навіть якщо не визнає цього, водночас залишаючись незламними.
Ми по іншому не можемо, навіть коли самі неймовірно потребуємо допомоги і підтримки, ми, в першу чергу, йдемо рятувати інших, рятувати душі, лікувати рани, віддавати, боротися за когось!», — сказав Тарас Тополя.

Фронтмен гурту Kalush Олег Псюк презентував сольний альбом.

Альбом "Для душі" - це збірка пісень, яка віддзеркалює душевний стан та власне бачення музики Олега Псюка. Кожна пісня – це можливість зануритися у світ, де немає місця заздрощам, а є тільки справжні емоції та особисті переживання.

Назва альбому повністю описує те, що всередині. Це чисто пісні, які мені подобаються. Деякі з них абсолютно антихітові не можуть бути в чартах в наші дні. І саме тому їх варто послухати”, - зазначив виконавець.

Головним треком на новій платівці стала пісня "Тебе не попустить", яка, за словами артиста, описує унікальний тип мислення: "Якщо я цього не маю, то і ти не можеш мати”, пише видання Люкс.Фм.

Віктор Вінник та гурт “Мері” представили відео на пісню “Красиво”, яка виконана у балканському стилі.

Щоб збагатити відео фольклорними нотами, режисер кліпу запросив до співпраці артистів Прикарпатського ансамблю пісні і танцю «Верховина». Головні ролі зіграли актори Львівського музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича Тетяна Моджук та Юрій Федчук.

За задумом режисера актори повинні були пережити в кадрі кілька важливих етапів свого життя в той час, як артисти балету і оркестру символізували собою життєву круговерть. Відео вийшло лаконічним, але водночас наповненим символікою, змістами та емоціями. А завдяки яскравим костюмам артистів «Верховини» отримало неймовірний український карпатський вайб.

“Після Дощу” - це сольний проєкт виконавця Яна Савченка та його звукорежисера Артема Веретельника. Музиканти стали відомі після пісні “Хочеш”.

Цього тижня музиканти випустили трек “Втома”.

Cпівачка Roxolana записала спільний мініальбом з музикантом Phil it.

Артисти записували її як ліричну казку з незавершеним фіналом. Кожні пісня містить у собі відображення кохання та усіх переживань цього почуття.

У платівку «Коли квітне папороть» увійшли 4 композиції.

"Це альбом про майже неможливу згадку безтурботності в ці часи. Він про ледве помітний, але такий солодкий спогад. Він про неї… Про легкість дотику її рук, ковток свіжого повітря крізь світле волосся. Про стрімке пірнання в її особливий світ. Він про нього… Про невгамовну душу, блукаючу на шумних вулицях. Він про його надію. Надію зустріти її знов", - розповідає музикант, саундпродюсер і засновник творчої спілки Phil it Пилип Коляденко, пише glianec.com.

Roxolana зазначила, що сила цього альбому в його неоднозначності, тому що кожен може прослухати ці пісні і відчути резонанс зі своїм настроєм та відчуттями, але вони не дадуть слухачам жодної конкретної відповіді.

У добірку увійшла композиція “Обіймай”.

Хмельницький співак та блогер Олег Шкарпета (Шугар) презентував нову пісню “Пані Катерино”.

За словами виконавця, відеокліп на цю композицію буде трохи згодом.

Нова робота Шугара - це чергова весела історія стосунків. Цього разу виконавець співає про стосунки чоловіка та забезпеченої жінки, яка володіє квартирами та ресторанами.

Цього тижня відразу три нових пісень були створені в рамках шоу “Мультитрек”.

Нагадаємо, що в рамках музичного шоу виконавцям треба написати нову пісню та поставити сценічний номер до неї за 12 годин. Участь у шоу взяли Настя Гонцул, Kozak Siromaha, Golubenko.

У добірку увійшов трек “Ватра” від Kozak Siromaha.

“Із давніх давен Ватра була одним із проявів Богів! Вогонь це одне із першоджерел, із чого почалася наша планета, те що дарує тепло та життя!

Ватра це сила та містика, спілкування із духами та давня традиція наших предків! Із вогню все почалося!

Вогонь об'єднує наш народ, об'єднував із давніх давен і до сьогодні, тому ми повинні гартувати наші леза для перемоги над ворогом, отож станемо в коло браття, нехай палає багаття!”, - зазначає виконавець.

Наталка Карпа презентувала пісню “Тато”.

Композицію співачка подарувала своєму татові напередодні Дня батька.

Слова і музику до пісні “Тато” написала сама співачка.

“У кожного їх нас є свої тригери. По життю я відчуваю велику цінність батьків. Як каже п'ята заповідь Божа: «Шануй батька свого, і матір свою!». Намагаюся дотримуватися її. Але усі ми завжди більше говоримо про маму: перше слово “мама”, молоко матері, материнська любов... І чомусь недооцінюємо роль батька. А вона така важлива! І це особливо відчутно зараз, у часі війни, коли більшість чоловіків воює, а діти ростуть без батьківської опіки та тепла… Моя донечка Злата також зростає без батька. Він присутній у її житті або онлайн, або на великі свята. Усе через кляту війну... У моїй новій пісні “Тато” мені дуже хотілось б акцентувати на ролі батька у вихованні та становленні особистості дитини”, - зазначила співачка.

Репер та військовослужбовець Yarmak (Олександр Ярмак) презентував трек “Мі”, який присвятив своїй доньці.

К пісні Ярмак використав семпл з треку Mockingbird, в якому Емінем також співав доньці.

Виконавець Dovi (Андрій Вдовиченко) згадує юність у пісні “В тамбурі”.

“Пісні під гітару біля багаття, посиденьки з рідними та звичайні радощі минулого. Це все нагадує нам що є справжнім багатством. Щастя в простих речах. Саме ці спогади викликають спокій та тепло і додають сили продовжувати жити”, - йдеться в описі до пісні.

Love, Mary записала трек “Ліс”.

"Ліс" — це містична і загадкова прогулянка моїм внутрішнім світом. Я щодня блукаю дрімучим лісом у пошуку гармонії з собою, але гублюся і не можу її віднайти”, - поділилась виконавиця.

Репер Міша Правильний представив вже другий альбом цього року. Платівка називається “Останній ранок”.

Альбом присвячений очікуванню кінця світу десь на вулицях Львова. На відміну від попередньої платівки цього разу у треках репера майже намає політики.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про його трек “Файна”, який увійшов до альбому.

В цей раз у добірці буде “Казка про Бога”, який ходить вуличками Львова.

Хмельницький співак Влад Ликов випустив пісню “Прощавай”.

Як зізнається сам автор, цей трек пронизаний емоціями прощання, надією і вірою в те, що справжні почуття завжди знаходять свій шлях

Металкор-гурту Sick Solution представив трек "Сколопендра".

Як пише видання Неформат, у певний момент автор пісні відчув спорідненість думок, висловлених у творі "Перевтілення" Франца Кафки, і власних.

"Перевтілення героя в потворну істоту сколопендру – яскрава метафора відчуження людини від усього світу. Втративши людську подобу, герой опинився за межами людського існування і, врешті-решт, став паразитом і помер, втративши користь, визначену штучними правилами й законами людства", – йдеться в описі пісні.

Водночас у тематичному reels-відео гурт посилається на інший культурний твір – нідерландську стрічку "Людська багатоніжка". У ньому артисти виокремили знецінення людського життя до циклу: "існувати, їсти, срати, існувати, померти", що теж відповідає сенсу композиції.

Трек містить ненормативну лексику.

Виконавець Паліндром (Степан Бурбан) представив пісню “Тут літає”.

Ця композиція про жахи війни, які перетворились на буденність українців.

Харківський музикант Ігор Литвиненко разом зі своїм проєктом “Село Близнюків” випустив пісню “Ніч”.

Для обкладинки використана картина Миколи Пимоненка - Українська Ніч, 1905 року.

Виконавець Ницо Потворно представив композицію “Про минуле, майбутнє і майбутнє”.

“Проблема замінованих територій була, є і буде, на жаль, ще довго років. Якщо ви уявляєте своє майбутнє після війни, де ви можете піти на рибалку в шортах, а не в захисному костюмі, то це треба вирішувати вже сьогодні”, - зазначає виконавець.

Soundots — гурт, що виник на початку 2023 року в Дніпрі, коли три місцеві музиканти вирішили втілити своє бачення іконічного в 90-2000-х роки трип-хоп саунду.

Пісня "Безліч очей" була створена у співпраці з артисткою та саундпродюсеркою Krapka, відомою за проєктом krapka;KOMA. Текст пісні написав її чоловік Стас Шостак, який служить у ЗСУ з 2022 року.

Репер Білий Бо презентував трек “Отрута”.

“Це глибока і прониклива композиція, яка відображає внутрішні переживання та пошуки сенсу в сучасному світі. Текст пісні розповідає про боротьбу з рутиною та тривогою, втрату мрій та надію на краще майбутнє”, - йдеться в описі до пісні.

Кейт Багінська - барабанщица Monatik та гурту Renie Cares розпочала сольну кар'єру під ім'ям Drum Queen і випустила дебютну пісню “Не запрошуй”.


“Історія про те, як виконавиця вчилась обирати себе, залишатись вірною своїм принципам і не тримати біля себе тих, хто тягне вниз.

Ця пісня — реальна історія 16-річної Кейт.

«Не запрошуй» стала першим кроком до втілення дитячої мрії співати власні пісні. А кліп показує історію нерозділеного кохання, яке героїня відрефлексовує у важливий заклик для дівчат і хлопців: «Ти краща версія себе!», видаляючи номер того самого мудака”, - йдеться в описі до пісні.

Figurat — один з проєктів київського продюсера та виконавця Діми Алєксєєнка.

Його новий трек називається Vybach.

Пісня “Магія” стала дебютною для Олександра Дасюка - виконавця з Хмельницького.

«Магія» - це ніжна, красива історія кохання двох людей, пісня про почуття які ніби переносять у інший світ де тільки вона і він,де немає проблем і смутку де панує любов,пристрасть і щастя”, - зазначив виконавець в своєму Інстаграм.

Співачка Darie Lu презентувала пісню “Містичне кохання”.

“Містичне кохання” - це гротескна історія дівчини, яка усвідомила силу власного впливу на життя і почала діяти. Вона, слідуючи старим традиціям, чує всередині ехо сумнівів, але більше не ставить їх вище палкого бажання розмальовувати реальність мріями.

Раніше сайт “Є” ye.ua про композицію “Добре, якби” від Darie Lu.

Хард-кор команда з Полтави “Тиха порада” записали спільний трек з YARAY.

Містична композиція з елементами фолку має назву “Попелом, пилом”.

Кам'янецький гурт "Zapaska" після тривалої паузи випустили новий трек.

Пісня називається “По-різному”. У склад гурту входять Павло Нечитайло та Яна Шпачинська.

Сліпток — київський інді-гурт, особливістю якого є повітряне звучання аранжувань у поєднанні з мрійливим текстом.

Цього тижня представив трек “Навіщо”.

Remy Lights — це творче псевдо музиканта Романа Савицького, який створює сінтвейв музику.

Цього тижня він записав пісню “Палай” разом з виконавицею Taimanova.

Квартет мультиінструменталіста Євгена Пугачова записав дві інструментальні композиції.

В цілому роботи назвали Tension.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую