ye-logo.v1.2

Мільйонні заощадження й фермерський бізнес: що задекларував новий голова Ізяславської РДА

Політика 6894
Іван Федорчук є співзасновником кількох підприємств
Іван Федорчук є співзасновником кількох підприємств . Фото: зі сторінки Івана Федорчука у Facebook

Огляд біографії та електронної декларації Івана Федорчука.

Кореспонденти сайту «Є» продовжують аналізувати біографії та електронні декларації новопризначених очільників районних державних адміністрацій Хмельницької області. На черзі Федорчук Іван Борисович, якого Володимир Зеленський призначив головою Ізяславської РДА.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної державної адміністрації, Іван Федорчук народився 25 січня 1979 року в Шепетівці. Вищу освіту здобув у Подільському державному аграрно-технічному університеті та Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Донедавна працював директором ТОВ «Агрос-Віста». Головою Ізяславської райдержадміністрації президент призначив його 21 лютого цього року

Крім того, на сайті Центральної виборчої комісії України зазначається, що Іван Борисович у 2015 році балотувався до Хмельницької обласної ради від партії ВО «Свобода».

Останню електронну декларацію Іван Федорчук подав 24 лютого цього року. Відповідно у ній зображено його доходи та статки за 2019-й.

Іван Борисович у Ізяславі з 2017 року володіє житловим будинком площею 99,6 квадратних метрів. Ще один житловий будинок площею 70,2 «квадратів» він має у селі Влашанівка Ізяславського району з 2012 року. Також він задекларував низку земельних ділянок у різних селах Ізяславського району. Частину з них він орендує. Торік він мав у власності дев’ять земельних ділянок загальною площею 78 тисяч 226 квадратних метрів, а також орендував три ділянки загальною площею 364 тисяч 818 квадратних метрів. Натомість його дружина Оксана Федорчук у 2019-у мала лише земельну ділянку у тому ж районі площею 20 тисяч «квадратів».

Автотранспортом офіційно новий голова Ізяславської райдержадміністрації не володів.

У декларації Іван Борисович вказав, що разом зі своєю дружиною є засновником фермерського господарства «Віста Ф». Також він має акції ТОВ «Ековіста», які складають 40 відсотків від загального капіталу компанії.

Торік Іванові Федорчуку нарахували 689 тисяч 736 гривень зарплатні за основним місцем роботи у ТОВ сільськогосподарське підприємство «Агрос-Віста», понад 319 тисяч гривень зарплатні за сумісництвом у ТОВ «Камчатка» та понад чотири тисячі гривень зарплатні за сумісництвом у ТОВ «Екогаличпродукт». Також його дохід від надання майна в оренду склав 40 тисяч 602 гривні, дохід від продажу електроенергії — 143 тисячі 943 гривні і дивіденди від фермерського господарства «Віста-Ф» — 330 тисяч гривень.

Його ж дружині нарахували 112 тисячі 336 гривень зарплатні за основним місцем роботи у ТОВ «Ековіста», а також — 15 тисяч 171 гривню від надання майна в оренду.

На банківських рахунках Іван Федорчук загалом зберігав 957 тисяч 699 гривень, а готівкою — 300 тисяч гривень, 12 тисяч доларів і 10 тисяч євро.

Нагадаємо, вчора, 28 лютого, Володимир Зеленський призначив нового голову Новоушицької райдержадміністрації. Ним став Олександр Соловей.

Крім того, кореспонденти сайту «Є» вже розглянули декларації новопризначених голів Білогірської РДА Юрія Загоруйка, Віньковецької РДА Володимира Лужняка, Волочиської РДА Юрія Марущина, Городоцької РДА Жанни Кордас, Деражнянської РДА Олександра Щербаня, Дунаєвецької РДА Ярослава Купчика, Хмельницької РДА Артема Багінського та Чемеровецької РДА Юлії Андрущенко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую