ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

ТОП-6 найсмачніших рецептів для пікніка

25 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 23693
Їжа, приготована на багатті, незмінно стає смачнішою і здоровішою найвишуканіших страв із духовки.
Їжа, приготована на багатті, незмінно стає смачнішою і здоровішою найвишуканіших страв із духовки. Фото: автора

Ми підготували для вас підбірку найсмачніших страв, які можна приготувати на багатті.

 Цьогоріч на травневі свята на українців чекають чотири вихідних і традиційно більшість відправиться відпочивати на природу – до водойм, лісів та озер. Головна страва пікніків – це, звісно, шашлик. Проте не завадить урізноманітнити «мангальне» меню й спробувати приготувати інші смаколики, які смакують не гірше традиційного м’яса на шампурі. Їжа, приготована на багатті, незмінно стає смачнішою і здоровішою найвишуканіших страв із духовки. Мені в цьому плані пощастило – мій чоловік «мангальний віртуоз» або «повелитель грилю»! Скільки різної смакоти він готує на вугіллі! Мені залишається лише записувати за ним рецепти та встигати фотографувати.  

Тож ми підготували для вас підбірку найсмачніших страв для пікніку. Сподіваємося, що з цього списку ви обов’язково знайдете той самий, свій рецепт!

Люля-кебаб на мангалі

Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині. Люля-кебаб ми полюбляємо навіть більше, ніж традиційний шашлик! Та й готується він простіше простого.

Рецепт тут: https://ye.ua/gurman/31812_Lyilya_kebab_na_mangali___smachna_alternativa_shashliku.html

Скумбрія-гриль на багатті

Поки сезон пікніків у розпалі маєте чудову нагоду спробувати приготувати рибку на багатті. Я дуже рекомендую спробувати посмажити скумбрію. Раніше ми готували цю рибку у фользі із лимончиком, але такий варіант нам сподобався більше. Тепер скумбрія у нас – справжній лідер страв на мангалі.

Рецепт тут: https://ye.ua/gurman/31686_Skumbriya_gril_na_bagatti___lider_sered_strav_na_mangali.html

Печериці-гриль

Таку смакоту ми завжди готуємо на мангалі, щоб «розбавити» очікування головної страви пікніку – м’яса. Не знаю, як інші, але мій синуля на природі чекає саме на цю страву. Мої рідні взагалі всі без виключення великі шанувальники грибів, але печериці-гриль подобаються навіть тим, хто до цього продукту ставиться прохолодно. Вони нереально смачнючі! Соковиті, рум’яні, з розкішним ароматом димка! Тисячу разів рекомендую приготувати!

Рецепт тут:

https://ye.ua/gurman/31209_Shampinyoni_gril___zakuska_dlya_rozigrivu__pered__shashlikom.html

Картопля-кебаб із салом

Такий варіант може стати чудовим гарніром до будь-якого м'яса на мангалі. Сало просочує картопельку своїм соком та ароматом. Що виходить у результаті? Зовні кружальце картоплі злегка зарум’янюється, трішки нагадує картоплю, запечену у вугіллі. В середині ж вона розсипчаста, ароматна, «з димком»! А ближче до шампура – залишається злегка вогкуватою. Про сало взагалі мовчу. Це окрема кулінарна пісня! Якщо ж взяти підчеревинку з прошарком м’ясця, то такою стравою ласуватимуть навіть ті, хто сала не їсть апріорі.

Рецепт:

https://ye.ua/gurman/30174_SMAChNi_iDEyi_DLYa_PiKNiKA__Kartoplya_kebab_iz_salom.html

Шашлик із «родзинкою»

Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби! Хочу запропонувати вам до всіх вже відомих способів маринування м'яса ще один – з «родзинкою». І йдеться не про якийсь секретний інгредієнт, а про спосіб. Цим рецептом із моїм найдорожчим таточком колись поділився знайомий, який працював кухаром у Гуменцях, що на так званому «тещиному язику» на в’їзді у Кам’янець-Подільський. А там, як відомо, смажать просто казковий шашлик про який буквально ходять легенди. М'ясо виходить ніжним і дуууже соковитим.

Рецепт тут:

https://ye.ua/gurman/30064_Shashlik_iz_rodzinkoyi__za_receptom_mogo_batka.html

Банани-гриль із шоколадом

Звикли смажити на мангалі м'ясо, рибу та овочі-гриль? А як щодо бананів? Такий гарячий десерт сподобається як дітям, так і дорослим. М'якоть банана при запіканні дивним чином перевтілюється у дуже смачну «субстанцію», а з розтопленим шоколадом утворюється безпрограшний «дует». Ну, а якщо під рукою знайдеться морозиво, то цілком можна померти від щастя!

Рецепт тут:

https://ye.ua/gurman/25352_SMAChNi_iDEyi_DLYa_PiKNiKA__Banani_gril_iz_shokoladom.html

 

шашлик, пікнік, кулінарні рейтинги, смачні рейтинги, страви для пікніка, топ, гриль, шашлик, барбекю, готуємо на природі, мангал, страви на вугіллі, рецепти для пікніка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую