ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Не «миколайчиками» єдиними: яке ще печиво приготувати до Дня святого Миколая?

18 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4279
Німецьке різдвяне, пісне лимонне, на пиві без яєць, хорватське «вусате», корично-яблучне та кавово-шоколадне… Варіантів нетрадиційного та оригінального печива до улюбленого свята малюків існує безліч!
Німецьке різдвяне, пісне лимонне, на пиві без яєць, хорватське «вусате», корично-яблучне та кавово-шоколадне… Варіантів нетрадиційного та оригінального печива до улюбленого свята малюків існує безліч! Фото: автора

Німецьке різдвяне, пісне лимонне, на пиві без яєць, хорватське «вусате», корично-яблучне та кавово-шоколадне… Варіантів нетрадиційного та оригінального печива до улюбленого свята малюків існує безліч!

19 грудня господині в багатьох країнах випікають різноманітні пряники й печиво. Ними традиційно обдаровують дітвору, прикрашають ялинку та ласують під час чаювання в родинному колі. Погодьтеся, що випікати «миколайчики» справа хоч і цікава, але дуже копітка. Поки визріє тісто, поки його навирізаєш, спечеш... А ще потрібно подбати про різнокольорову глазур, яка досить «підступна» й має схильність бути зарідкою, загустою чи грудочками. Напередодні свята ми склали для вас підбірку не менш смачних, але простих та оригінальних рецептів печива до Дня святого Миколая.

Новорічно-різдвяне німецьке печиво «Спекуляціус»

В багатьох країнах ці пряні фігурні смаколики традиційно дарують дітям і прикрашають ними ялинку. Печиво «Спекуляціус» має насичений смак спецій і яскравий горіховий аромат. Воно дуже популярне в Європі, де вважається одним із головних символів зимових свят. Досі тривають суперечки, де вперше воно з'явилося: в Голландії, Бельгії, Данії або Німеччині. Особливо його полюбляють саме в Німеччині. Там «Спекуляціус» продають в яскравих великих коробках, часто дарують одне одному на Різдво. Це класична зимова випічка, в яку додають корицю, гвоздику, кардамон, імбир і навіть чорний перець.

Рецепт ТУТ.  

Яблучне печиво з корицею до Дня святого Миколая

Смачна й проста альтернатива традиційним «миколайчикам». Рецепт для матусь, які абсолютно не мають вільного часу, але хочуть потішити свою малечу смачною, і головне, корисною випічкою. Це печиво смачне й ніжне, продукти звичайні, а часу витрачається, на все про все, півгодини! З цієї норми продуктів виходить близько 48-50 штук.

Рецепт ТУТ.  

Пісне лимонне печиво

Проста в приготуванні й дуже смачна випічка. На смак — лимон і легка солодкість. Печиво чудово смакує й у вигляді пласких млинців, і пухких шайбочок. Крім лимона, всі інгредієнти стабільно лежать у вас в холодильнику. З цієї порції виходить два дека смаколиків у вигляді зірочок середнього розміру.

Рецепт ТУТ.  

Хрустке печиво на пиві - економ-варіант без яєць

Смачне, багатошарове та майже невагоме. З мінімальними витратами сил і продуктів ви отримуєте чудовий смаколик до свята. Пиво не відчувається взагалі. Завдяки цьому хмільному напою текстура тіста стає багатошаровою і хрумкою. Якщо печиво розламати, то здається, що воно приготоване з листкового тіста.

Рецепт ТУТ.  

Печиво «Капучино» з горішками та краплями шоколаду

Кавоманам присвячується! Чудовий розсипчастий смаколик із легким та ніжним ароматом улюбленого напою! Проста й смачнюча випічка з ідеальною крихкою текстурою. Зранку в прикуску зі свіжозвареною кавою це печиво творить дива – відкушуєш шматочок, заплющуєш очі і… летиш!

Рецепт ТУТ.  

Хорватське печиво «Дідусеві вуса»

В цього смаколика симпатичний малюнок на зрізі й напрочуд кумедна та мила назва. Все це обов’язково має сподобатися малим вередунам! Хрустке розсипчасте тісто, яке просто тане в роті, апетитний горіховий аромат та смачнюче шоколадно-горіхове безе не лише доповнюють смакову гаму, але й надають завершеність малюнку. Це печиво зі столу щезає зі швидкістю звуку, тому варто наперед подумати про подвійну порцію!

Рецепт ТУТ.  

Пісочне печиво «Медова квіточка»

Простий, бюджетний домашній смаколик. Печиво виходить смачним та розсипчастим. Його можна порівняти із соняшниковим насінням – рука так і тягнеться сама за наступною порцією і зупинитися просто немає сил. Медовий аромат під час випікання просто зносить голову!

Рецепт ТУТ.  

 

печиво, кулінарні рейтинги, День святого Миколая, ТОП, миколайчики

Коментарі:

  Так  Ні, дякую