ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Страви з курячої печінки: топ-6 найоригінальніших рецептів

28 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 503
Всі страви смачні й оригінальні: куряча печіночка виходить дуже ніжною та м’якенькою, а гриби, ягоди, овочі та фрукти чудово доповнюють та розкривають її смак.
Всі страви смачні й оригінальні: куряча печіночка виходить дуже ніжною та м’якенькою, а гриби, ягоди, овочі та фрукти чудово доповнюють та розкривають її смак. Фото: blog.comfy.ua

Всі страви з цієї смачної кулінарної підбірки підходять і для повсякденного, і для святкового меню.

Рецептів з курячої печінки є безліч. Найчастіше її смажать та тушкують, попередньо запанірувавши у борошні. Проте з цього недорогого субпродукту можна приготувати набагато більше цікавих та смачних страв. Печінка курки чудово гармонує з овочами, крупами та навіть фруктами. Смачно й ситно буде в кожному разі: чи то печеня, чи то паштет, чи то запіканка.

Куряча печінка, запечена з чорносливом та сиром

Печінка виходить дуже м'якою, ніжною, соковитою, з приємним «димним» присмаком чорносливу. А в поєднанні із сиром — це взагалі класика! Дуже рекомендую приготувати і скуштувати цю страву. Вона хоч і проста, але дуже смачна! Рецепт ТУТ.

Смажена куряча печінка з цибулею і маринованими огірками

Страва досить оригінальна, і водночас проста. Печінка виходить ніжною, а кислинка огірків надає їй пікантності. Готується страва швидко, до неї підійде будь-який гарнір. Рецепт ТУТ. 

Куряча печінка в горщиках із болгарським перцем та сиром

Соковита, м’яка та ніжна страва під апетитною рум’яною скоринкою – у глиняному горщику звичайна куряча печінка перетворюється на кулінарне диво! До того ж, на виході ви отримуєте приємний бонус у вигляді смачного вершкового соусу. Головні переваги печінки в горщиках — це особливий приємний смак, швидкість і простота приготування. Крім того, в цьому випадку не потрібно думати про гарнір, адже страви у горщиках вважаються самодостатніми й не потребують будь-яких додатків. Рецепт ТУТ

Куряча печінка з білими грибами у вершковому соусі

Апетитна, м’якенька, пікантна та дуже ситна страва. Печінка з грибами – це класика жанру. Ця страва настільки самодостатня, що до неї навіть не потрібен гарнір. Гриби можна брати свіжі, або ж використати печериці чи гливи. Вони теж чудово доповнюють та підкреслюють смак печінки. Рецепт ТУТ.

Дуже ніжна куряча печінка в апельсиновому соку

Такої смачної печінки ви ще не їли! Вона приголомшлива – соковита, ніжна із легкою ноткою апельсину. Саме легкою, не нав’язливою! Ніколи раніше не вимочувала курячу печінку, лише яловичу та свинячу. Тим більше не використовувала для цього апельсиновий сік. Вийшло ДУЖЕ смачно й готувати не складно. Рецепт з категорії «мінімум інгредієнтів». Рецепт ТУТ. 

Куряча печінка з яблуками та смородиною

Смачна й багатогранна страва: печіночка виходить дуже ніжною та м’якенькою, а ягоди, овочі та фрукти чудово доповнюють та розкривають її смак. Коли шматочок печінки потрапляє до рота, спочатку відчувається солодкувато-кислуватий смак ягід смородини. Потім — овочеві нотки та фруктові — морквяно-яблучні. Поступово проявляється гострота перчика й часнику. Дуже цікаві, незвичні й приємні відчуття! Рецепт ТУТ. 

 

куряча печінка, печінка, рецепти з курячої печінки, страви з курячої печінки, топ страв з печінки, шість рецептів з курячої печінки, кулінарні рейтинги, топ, м`ясо та субпродукти, курячі потрушки, субпродукти, страви з субпродуктами, рецепти з печінкою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую