ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Прикарпаття»: коли «Халк» та досвід вирішили усе (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 5495

Хмельницька команда провела свій перший домашній матч у рідних стінах.

Після виїзної нічиєї в Вінниці, вболівальники «Поділля» сподівалися, що їхня команда у дебютному домашньому матчі нового сезону в другій лізі, також візьме певні бали. Хоча суперник завітав не прости – івано-франківське «Прикарпаття», яке ставить завдання вийти до першої ліги. Але, як вигравати в івано-франківців, хмельничани продемонструвати в минулій першості, коли обіграли їх 2:1. Цього разу не вийшло.

Матч другого туру в Хмельницькому не викликав якогось шаленого ажіотажу. Можливо, вплинуло те, що вхід був не безкоштовний (за квиток потрібно було викласти 20 гривень). Але ті, хто завітав на гру, стали свідками деяких змін. «Поділля» вийшло на матч у новій формі, а стартовому складі одразу ж вийшов новачок Степан Рижук, який лише цього тижня підписав контракт із командою.

"Поділля" вперше зіграло в новій формі. Такій, як у минулій першості виступала команда "Поділля" в U-19.

Алішер Якубов, схоже, відновився від травми і провів увесь матч.

Утім початок матчу був за гостями. Вже на 6 хвилині «Прикарпаття» двічі пробивало по воротах хмельничан. Спочатку «постріл» Конкольняка відбив Сергій Шевченка, а потім м’яч, після удару Худоб‘яка, якого називають українським Халком, пролетів вище воріт. Господарі ж на 11 хвилині отримали чудову нагоду створити небезпеку, коли Алішера Якубова збили в 18 метрах від воріт прикарпатців. Та цю нагоду змарнували, навіть не довівши справу до удару по воротам.

Та саме «Поділля» відкрило рахунок. Ян Морговський віддав пас на Артема Макарченка, той увірвався у штрафний майданчик та прикрив м’яч для Олександра Музичука, який набігав. Сашко в один дотик відправив «смугастого» у ворота «Прикарпаття» - 1:0.

Артем Макарченко у матчі з "Прикарпаттям" записав на свій рахунок гольовий пас.

Олександр Музичук забив не лише свій перший гол у новому сезоні, а й перший гол "Поділля" в нинішній першості другої ліги.

Далі гра точилася переважно на підступах до штрафного майданчика обох команд. Івано-франківці намагалися відігратися, хмельничани ж – збільшити перевагу. Але на 34 хвилині гості заробили штрафний з лівого флангу. Роман Кузьмин навісив м’яч у штрафний майданчик «Поділля» і… його ніхто так і не зачепив, а тому за якусь мить він опинився у сітці воріт хмельничан. Та справжньою несподіванкою стала остання хвилина першого тайму. Сергій Швець втратив м‘яч, Владислав Приймак одразу навісив на дальню стійку, де Степан Рижук не дотягнувся до нього, а ось Ігор Худоб’як… «вставив» голову і рахунок став 1:2.

Андрій Джурко вийшов на поле після перерви, замінивши Яна Морговського.

Олексій Колесников також увійшов у гру на 46 хвилині, замінивши Кирила Бабака.

Владиславу Гресю не раз доводилося боротися за верховий м’яч із суперниками.

Після перерви хмельничани активізувалися, а гості почали грати «по рахунку». І вже на 3 хвилині рахунок міг стати 2:2, але івано-франківців, після удару Якубова, врятувала поперечина. Згодом мав шанс відзначитися і Швець, але пробив вище воріт. На 79 хвилині голкіпер «Прикарпаття» Остап Вульчин якимось дивом «потягнув» удар Андрія Муляра. А ще за хвилину Андрій знову сильно пробив, але цього разу поруч зі стійкою.

Олександр Чернецький зіграв у матчі 76 хвилин.

Пішовши вперед, хмельничани знову «проспали» досвідченого «Халка». Кращий форвард «Прикарпаття» з глибини поля пройшов до штрафного майданчика господарів, стягнув на себе трьох захисників, а потім просто пробив. Рахунок став 1:3. Могли гості забити й четвертий. Утім, матч так і завершився поразкою «Поділля» -1:3.

Ігор Худоб’як, мабуть, головний герой матчу в Хмельницькому.

Свій наступний матч хмельничани зіграють у Львові 30 липня проти місцевого футбольного клубу. Саме ФК «Львів» сьогодні програв волочиському «Агробізнесу» з рахунком 1:0. Єдиний гол у цьому матчі забив Віталій Груша. «Матч видався не настільки важким, як… було дуже важко забити, - розповідає про гру тренер «Агробізнеса» Андрій Донець. – Ми і в штангу били, і в поперечину, а забити не вдавалося. Але добре, щоб Груша зміг і ми виграли». «Агробізнес» також зіграє 30 липня на виїзді. Команда з Волочиська в Моршині зустрінеться зі «Скалою».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую