Гаряча тема:
- Війна
До прикладу, американці традиційно роблять чизи з сиру Філадельфія, італійці – з Маскарпоне та Рікоти, в Греції використовують Фету, німці люблять цей десерт із кисломолочним сиром, а японцям до вподоби поєднання крем-сиру, крохмалю і яєчного білка. Гурмани додають у чизкейки сир із цвіллю та тофу, гострий чилі та навіть морепродукти! Попри таке екзотичне розмаїття варіацій, цей смаколик незмінно залишається десертом, який здобув культовий статус в усьому світі. Я чизкейки обожнюю й навіть зібрала невеличку колекцію рецептів його приготування. Якісь мені дуже подобаються, якісь менше, проте серед них немає жодного, який був би несмачним. З найкращими чизкейками пропоную ознайомитися в невеличкій підбірці.
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання. А ось зривати компліменти від усіх, хто куштував цей дивовижний смаколик, ви будете ще дуже довго! РЕЦЕПТ ТУТ.
Він ніжний, пишний, із повітряно-невагомою текстурою. Вона настільки кремова, що буквально тане в роті! Японський чизкейк має ще одну назву — бавовняний. І це не випадково. Всі знають, наскільки ніжну легку текстуру має бавовна. Саме ця характеристика й забезпечила десерту таку романтичну назву. Особливих складнощів у приготуванні немає. Головне — добре збити білки й обережно ввести їх у сирну масу, а випікаючи, дотримуючись температурного й часового режимів. РЕЦЕПТ ТУТ.
Гарбузовий чизкейк «Тріо» із горіховим праліне
Смаколик ніби з найкращих кондитерських! Раніше я вважала, що не люблю гарбуз. Що він невиразний і окрім каші з нього нічого більше не приготуєш. Лише два роки тому, коли мені випала нагода скуштувати шматочок гарбузового пирога, в моєму «кулінарному світі» відбувся розрив шаблону. Тепер я обожнюю гарбуз і сміливо можу заявити: якщо комусь він не подобається – вам просто траплялися не ті рецепти! Гарбузовий чизкейк – це саме той смаколик, із якого варто розпочинати знайомство з цим помаранчевим красенем. Сказати, що він смачний, це нічого не сказати! Дуже ніжна начинка, хрустке праліне, вершково-ванільна заливка… Пропорції гарбуза й сиру просто ідеальні. РЕЦЕПТ ТУТ.
Цей десерт вирізняється своєю неймовірно ніжною текстурою на кшталт суфле. Що ж до смаку, то він кремово-горіхово-карамельний! Здається, я можу співати дифірамби цьому чизу годинами! Як на мене, то він у рази смачніший, ніж більшість тортів. З першого ж шматочка підкорює своїм яскраво вираженим шоколадним смаком, який пом'якшується ароматом горіхів. РЕЦЕПТ ТУТ.
Дуже ніжний і неймовірно смачний десерт — ще одна дуже вдала варіація на тему чизів! Він буквально тане у роті, а карамель якнайкраще доповнює вершковий сир. РЕЦЕПТ ТУТ.
Цей десерт — близький родич всім нам відомого сирника, однак не поступається останньому, а в чомусь навіть і перевершує його. Малина і гіркий шоколад – поєднання просто ідеальне. В кулінарному світі ця комбінація продуктів уже давно вважається класикою. РЕЦЕПТ ТУТ.
Я кавоман зі стажем і кавову випічку завжди обожнювала. Кавовий аромат і присмак у будь-якому виробі для мене – справжня приманка... Проте від цього десерту просто втратила свідомість! Як вам три шари в одному чизі? Неймовірна кавова, ніжно-кремова основа, в мега-шоколадній «оправі», а зверху – вершкова «фата»… Хіба хтось встоїть перед такою спокусою? РЕЦЕПТ ТУТ.
СЕКРЕТИ ІДЕАЛЬНОГО ЧИЗКЕЙКА
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: