ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

ТОП-7 найкращих рецептів чизкейків (+тонкощі приготування)

28 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9274
Чизкейк став десертом, який здобув культовий статус в усьому світі.
Чизкейк став десертом, який здобув культовий статус в усьому світі. Фото: pinimg.com

Цей десерт – улюблений в усьому світі. У кожній країни по-своєму підійшли до його приготування, прагнучи зробити рецепт ідеальним.

До прикладу, американці традиційно роблять чизи з сиру Філадельфія, італійці – з Маскарпоне та Рікоти, в Греції використовують Фету, німці люблять цей десерт із кисломолочним сиром, а японцям до вподоби поєднання крем-сиру, крохмалю і яєчного білка. Гурмани додають у чизкейки сир із цвіллю та тофу, гострий чилі та навіть морепродукти! Попри таке екзотичне розмаїття варіацій, цей смаколик незмінно залишається десертом, який здобув культовий статус в усьому світі. Я чизкейки обожнюю й навіть зібрала невеличку колекцію рецептів його приготування. Якісь мені дуже подобаються, якісь менше, проте серед них немає жодного, який був би несмачним. З найкращими чизкейками пропоную ознайомитися в невеличкій підбірці.

Чизкейк «Халіф на годину»

Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання. А ось зривати компліменти від усіх, хто куштував цей дивовижний смаколик, ви будете ще дуже довго! РЕЦЕПТ ТУТ. 

Чизкейк «Японська бавовна»

Він ніжний, пишний, із повітряно-невагомою текстурою. Вона настільки кремова, що буквально тане в роті! Японський чизкейк має ще одну назву — бавовняний. І це не випадково. Всі знають, наскільки ніжну легку текстуру має бавовна. Саме ця характеристика й забезпечила десерту таку романтичну назву. Особливих складнощів у приготуванні немає. Головне — добре збити білки й обережно ввести їх у сирну масу, а випікаючи, дотримуючись температурного й часового режимів. РЕЦЕПТ ТУТ. 

Гарбузовий чизкейк «Тріо» із горіховим праліне

Смаколик ніби з найкращих кондитерських! Раніше я вважала, що не люблю гарбуз. Що він невиразний і окрім каші з нього нічого більше не приготуєш. Лише два роки тому, коли мені випала нагода скуштувати шматочок гарбузового пирога, в моєму «кулінарному світі» відбувся розрив шаблону. Тепер я обожнюю гарбуз і сміливо можу заявити: якщо комусь він не подобається – вам просто траплялися не ті рецепти! Гарбузовий чизкейк – це саме той смаколик, із якого варто розпочинати знайомство з цим помаранчевим красенем. Сказати, що він смачний, це нічого не сказати! Дуже ніжна начинка, хрустке праліне, вершково-ванільна заливка… Пропорції гарбуза й сиру просто ідеальні. РЕЦЕПТ ТУТ. 

Горіховий чизкейк

Цей десерт вирізняється своєю неймовірно ніжною текстурою на кшталт суфле. Що ж до смаку, то він кремово-горіхово-карамельний! Здається, я можу співати дифірамби цьому чизу годинами! Як на мене, то він у рази смачніший, ніж більшість тортів. З першого ж шматочка підкорює своїм яскраво вираженим шоколадним смаком, який пом'якшується ароматом горіхів. РЕЦЕПТ ТУТ. 

Карамельний чизкейк

Дуже ніжний і неймовірно смачний десерт — ще одна дуже вдала варіація на тему чизів! Він буквально тане у роті, а карамель якнайкраще доповнює вершковий сир. РЕЦЕПТ ТУТ. 

Шоколадний чизкейк із малиною

Цей десерт — близький родич всім нам відомого сирника, однак не поступається останньому, а в чомусь навіть і перевершує його. Малина і гіркий шоколад – поєднання просто ідеальне. В кулінарному світі ця комбінація продуктів уже давно вважається класикою. РЕЦЕПТ ТУТ. 

Кавовий чизкейк

Я кавоман зі стажем і кавову випічку завжди обожнювала. Кавовий аромат і присмак у будь-якому виробі для мене – справжня приманка... Проте від цього десерту просто втратила свідомість! Як вам три шари в одному чизі? Неймовірна кавова, ніжно-кремова основа, в мега-шоколадній «оправі», а зверху – вершкова «фата»… Хіба хтось встоїть перед такою спокусою? РЕЦЕПТ ТУТ. 

СЕКРЕТИ ІДЕАЛЬНОГО ЧИЗКЕЙКА

  1. Для приготування класичного чизкейку використовують вершковий сир: саме з ним десерт набуває знаменитої кремової консистенції. Проте коштує він не дешево. Його цілком можна замінити на збиту сиркову масу або ж приготувати домашній крем-сир власноруч. Можна взяти за основу і не сухий кисломолочний сир. В такому випадку чизкейк вийде щільнішим. Однак перед використанням його слід ретельно перетерти крізь сито.
  2. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, інакше в готовому виробі можуть з'явитися грудочки. Збивайте їх вручну або міксером на низькій швидкості, але дуже обережно. Якщо в начинці буде забагато повітря, чиз при випіканні може тріснути.
  3. Краще брати роз’ємну форму. З неї ви зможете легко вийняти готовий десерт. Особливо якщо перед випіканням змастити дно та стінки вершковим маслом.
  4. Бажано випікати чизкейк на водяній бані. Пар робить десерт ніжнішим, глянсовим і повітряним. Щільно оберніть дно і бортики форми фольгою, щоб вода не потрапила всередину. Потім встановіть її у досить високе деко й наповніть його водою. Можна зробити ще простіше – форму встановити посередині духовки, а на дно поставити деко з водою.
  5. Випікати десерт потрібно при 160°C (максимум 180°C). Так чизкейк не потріскається. До тріщин у начинці може також призвести різкий перепад температур після приготування. Тому після того, як вимкнули духовку, злегка відчиніть дверцята й залиште чиз всередині ще мінімум на пів години. Потім дайте йому охолонути ще стільки ж при кімнатній температурі.
  6. Готовий десерт потрібно обов'язково охолодити. Стояти в холодильнику він повинен хоча б 4 години, а краще – всю ніч. Загалом, чим довше – тим смачнішим стає чизкейк.
  7. Рівно нарізати охолоджений чизкейк допоможе мокрий ніж. Ще один варіант – нагріти лезо на вогні.

чізкейк, чизкейк, чиз, чіз, солодка випічка, сирник, порадник, кулінарні рейтинги, ТОП, ТОП-7 найкращих рецептів чизкейків, американська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую