ye-logo.v1.2

Настя Каменських, Yaktak, Шугар, Monatik, Lely45, Sadsvit: добірка нової української музики

Культура 719
MONATIK, "ТНМК", OTOY, Міша Правильний та Богдан Купер. Музиканти написали пісню, щоб допомогти військовим
MONATIK, "ТНМК", OTOY, Міша Правильний та Богдан Купер. Музиканти написали пісню, щоб допомогти військовим. Фото: ТСН

Фіналіст національного відбору до Євробачення-2024 Yaktak презентував спільну пісню зі співачкою Skaya.

Цього тижня серед нових україномовних композицій велика кількість різноманітних дуетів та колаборацій, зокрема, за участі й виконавців з Хмельниччини.

До українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam потрапила нова пісня від молодого виконавця Ustym.

Ustym є сином відомого музиканта, лідера гурту ВВ Олега Скрипки, але зазвичай не згадує про батьків. Сайт “Є” ye.ua вперше написав про пісні Ustym минулого року, коли його композиція “Скажи моє ім'я” також потрапила до українського рейтингу Shazam.

Нова пісня має назву “Цілуй мене”.

Фіналіст національного відбору до Євробачення-2024 Yaktak презентував спільну пісню зі співаком з Харкова Skaya.

Пісня називається “Небо”.

“Небо, веди мене до мрій напролом! Часто в тяжкі хвилини ми звертаємося до неба, говоримо з ним, за щось дякуємо, щось просимо. Хай цей трек буде для вас підтримкою рухатись далі в тяжкі хвилини.

Бо всі наші навіть найменші перемоги завжди приходять до тих, хто подумки готовий до них. А невдача часто наздоганяє тих, хто подумки мириться з нею”, - зазначив співак в описі до пісні.

Гурт ТНМК, репери OTOY, Міша Правильний та Богдан Купер, а також Дмитро Монатік об'єдналися разом заради того, аби зібрати ще більше коштів на ЗСУ, а саме - виступити на благодійному концерті «Нашебачення». Головна ціль заходу - збір великої суми на FPV-дрони.

Їх спільна композиція називається “Спешл”.

«Мені дуже імпонує творчість цих артистів. Щиро вважаю OTOY, Мішу та Богдана - надзвичайно глибокими та сильними поетами сучасності. ТНМК - це взагалі легенди. Я ріс на їх музиці і для мене велика честь, що їм сподобалася ідея прийняти участь в спільній колаборації. Всі вони є авторами і пишуть дуже потужні тексти, вірші. Мені дуже хотілося б, щоб в Україні створювалося та множилося сучасне українське мистецтво», - коментує створення композиції Monatik, пише Авторадіо.

Також на концерті “Нашебачення” виступив гурт з Хмельниччини “Лісапетний батальйон”, до якого спеціально для цього виступу доєдналась Даша Астаф'єва.

Співачка Lely45 (Людміла Білоусова) презентувала новий трек “Повітря”.

Пісня про те, що, незважаючи на стосунки, у кожної людини мають бути власні кордони і власний простір, який потрібно відстоювати.

Хмельницький співак та блогер Олег Шкарпета (Шугар) записав дует зі співачкою Оксаною Трач. Їх спільна пісня називається “Не вигадую”. Це пісня про стан та переживання двох людей після закінчення стосунків.

Щодо Оксани Трач, то зазвичай співачка працює в стилі нью-етно, поєднуючи в своїх піснях давні українські народні пісні з сучасними музичними стилями (хіп-хоп, реп, соул). Її пісні неодноразово потрапляли до трендів Youtube.

Так, сайт “Є” ye.ua писав про її пісню “Душу”, яка зібрала майже 700 тисяч переглядів.

Марія Довгалюк (Domiy) стала відома наприкінці 2023 року, коли її пісня “Нагадай” увійшла до всіх українських чартів та стала хітом.

Baryk (Андрій Баричук) раніше написав пісню “Моє серце”, яка потрапила у топ-100 популярних пісень у застосунку Shazam в Україні.

Цього тижня виконавці об'єдналися, щоб зробити композицію на слова Тараса Шевченка. Композиція називається “Садок вишневий коло хати”.

“Все, що ми шукаємо - вдома. В тій хаті, в тому садку…
«Садок вишневий коло хати…».

Ці вічні слова Шевченка тепер житимуть і в наших нотах”, - написали виконавці в описі до пісні.

Київський гурт “100лиця”, який раніше відмітився треками “Вечорниці”, та “Троянди”, випустив нову пісню.

Це трек про розставання, який називається “Люба”.

Sadsvit (Богдан Розвадовський) презентував нову пісню “Напевно ти”.

Пісня про одиного хлопця, в якого давно немає відносин.

Амбасадори Пса Патрона - гурт Karta Svitu презентував повноформатний альбом.

«Простір важливих речей» — це подвійний альбом, який поділяється на частини темряви та світла, ночі та дня, інь та ян. І, авжеж, війни та миру.

“Перша частина, яку ми наразі презентуємо, — це та сама «ніч», хоч і з яскравими епізодами, за якою неодмінно настане світанок”, - йдеться в описі альбому.

У добірку потрапила пісня “Луна”.

Анастасія Завадська (KRYLATA), яка родом з Нетішина, заспівала у дуеті з суперфіналістом десятого сезону талант-шоу “Голос країни” виконавцем Oks (Віталій Окс). Їхня спільна композиція називається “Зірка”.


У пісні йдеться про почуття закоханих на початку відносин.

“Перший поцілунок, перший танець під дощем і обійми під нічним небом стеленим сузір'ями. Композиція про ті моменти, коли здається, що кохання трапляється раз і назавжди. Коли він готовий хоч зірку з неба для неї, а вона - вічно бігти з ним за руку попри все. У наш час почуття, мрії та віра в любов - надважливі. Бо ми люди. І без людей нам ніяк”, - йдеться в описі до пісні.

Виконавець Паліндром (Степан Бурбан) презентував пісню “Іскрить”.

Пісня присвячена десятиріччю підрозділу “Азов”.

“5 травня «Азов» відзначає своє десятиріччя. Ця пісня — плід моєї співпраці з підрозділом до десятої річниці його створення.

Слова цієї пісні про тих, хто з самого початку російського вторгнення став на захист України. Про тих, хто кожен день перемагає темряву та її страх.

Про вільних, що обирають боротьбу.

Від перших боїв 2014 року і до сьогодні, цей підрозділ завжди долає неможливе. Попри всі перепони на своєму шляху, попри ворожу пропаганду, «Азов» живе і буде жити.

Пам'ятаємо всіх азовців, які віддали життя за свободу України. Пам'ятаємо і боремось за понад 900 азовців, які досі перебувають у ворожому полоні”, - йдеться в описі до відео.

Гурт “Громадянин Топінамбур” випустив кліп на пісню “Валькірії”, яку присвятив жінкам, що захищають українську землю.

“Даний відеоряд був створений відповідно до стилю та настрою музики.

Не варто забувати, що реальність війни набагато суворіша та важкіша, ніж окремі кадри, показані в кліпі”, - зазначають музиканти.

Love, Mary (Марія Поліщук) народилася у Ковелі, але вже довгий час живе в Києві. Музика з нею з дитинства: дівчина сім років грала на скрипці, перші тексти написала у вісім-дев'ять років.



Цього тижня співачка презентувала пісню “Сила”.

"Сила" – це пісня про мою власну незалежність, яку я усвідомила і відчуваю щодня. Звісно ж, я поділилась з вами найвідвертішим. "Моя сила тебе вбила" – чотири слова, які розкривають всю суть пісні. Бажаю гарного прослуховування та перегляду”, - йдеться в описі до пісні.

Проєкт “Хейтспіч” випустив трек “Птахи летять додому”.


В пісні музиканти порівнюють людей з птахами, які повертаються додому попри те, що там небезпечно.

Хмельницький музикант Влад Ликов презентував пісню “Танцюємо разом”.

“Цей танець наповнює наші серця ритмом, що захоплює і не відпускає. Відчувайте, як ваше серце б'ється в унісон з ритмом мелодії, а погляд коханого розпалює пристрасті.

Танцюючи разом, ми перетворюємо ніч на казку, а зірки стають нашими супутниками. У цьому моменті ми єдині, забуваємо всі турботи й відкриваємо свої серця на зустріч одне одному.

Любов у цьому танці безмежна, наче кіно. Вона нас несе, кружляючи в вихорі емоцій. Це почуття, яке палає в душі і запалює світ навколо.

Танцюємо разом, насолоджуючись кожною миттю, коли мелодія і рух створюють магію. Відчуйте пристрасть і насолоджуйтесь цією чарівною казкою!”, - йдеться в описі до пісні.

Співачка та блогерка Badactress випускає новий сингл з майбутнього дебютного альбому. Це лірична історія про розбите кохання, що залишило після себе болючі спогади. Героїнею пісні стала сама артистка, яка пережила кожен написаний рядок. «в очах сухо» має потужну текстову складову та приємний меланхолійний біт від Krechet, пише radioclub.ua.



«В очах сухо» - пісня про кінцеву стадію розлучення: момент, коли всі сльози виплакано, всі рани зашито і залишається тільки рухатися далі. Трек є частиною історії, яку я розповім в майбутньому альбомі», коментує артистка.

Три тижні тому проєкт Ragapop повернувся до музичного простору переосмисленим ностальгічним треком Bo Vzhe Toy Den Koly. Цього тижня проєкт презентував повноформатний альбом "Do you listen to Ragapop?".

Поєднуючи тексти Софокла, вірші Іллі Калюкіна та Світлани Пиркало, слухача занурюють у незвичну квінтесенцію пост-панку та лоу-файної електроніки, натхнену містичною та еротичною енергією української культури.

І хоча більшість треків вже звучали на концертах проєкту ще до повномасштабного вторгнення, є в альбомі й новий трек “Chy Liubov”.

Проєкт “Птахи Не Сплять” з'явився вже під час повномасштабної війни у 2022 році. Перші матеріали у бомбосховищах під час повітряної тривоги й бомбардувань накопичив Станіслав Лунін (ex-Merryruzvelt, ex-TBPOFT), до якого згодом долучились гітарист Arcoosh Kramer (ex-Lost Animals), басист Турбослав Дуля (ex-Somali Yacht Club) та ударник Віталій Довгополий (ex-Макс Пташник).

Цього тижня музиканти презентували пісню “Друг”.

“Жоден з нас не народжений для війни. Але ця війна стосується кожного і вона назавжди з нами, та всі ми змушені сьогодні захищати нашу країну, так чи інакше. Після повернення додому з фронтів, бійці потребують підтримки та уваги, а іноді психологічної допомоги. Не будьте байдужими до людей які самовіддано виконують свій обов'язок перед країною. Ми хочемо подякувати за службу і поділитись історією яку ми створили”, - зазначають музиканти.

Sheetel — проєкт композитора та мультиінструменталіста Антона Шителя. У 2018 гурт дебютував з альбомом Mr.White і з того часу випустив ще кілька синглів.

"Provulok" — це проєкт кримчанина Льомана Судакли, який грає гіпнотичний шугейз в інструментальному форматі.

Цього тижня музиканти об'єднались та створили композицію “Звичка”.

Проєкт ZEFEAR - суміш жанрів з інді-поп, темної електроніки, прогресив-трансу, хауса і техно.

Цього тижня вийшов новий трек “Яструби не сплять”.

Репер ХХV кадр презентував міні-альбом “Самообман”.

XXV кадр (Віталій Кобзєв) — київський репер, співзасновник культурної формації «Олрайт», яка просуває сучасний український хіп-хоп. Артист має батловий бекграунд, а також спільні роботи з Krechet, Ромою Генієм, blessbaby та Wavy Dem.


Заглавний трек музикант створив з Мішей Правильним та Backspace.

“Тут багато критики, багато відчаю, багато сумнівів. Сумнівів у тому, чи все робиш правильно. Сумнівів у тому, чи то сказився ти, чи то люди навколо. Сумнівів у тому, чи чесний ти перед собою. Питання виникають одне за одним і тиснуть на мозок, гальмуючи тебе в усьому. Куплет Міші Правильного завершується фразою «та тримають при собі лиш ті, хто щодня мені кажуть — не зупиняйся». Надія все ще жива і не втрачена”, - так трек описує видання Liroom.

Гурт Дно та Муха Мухич записали трек “Залишу тут”.

Це композиція, яка має багато ненормативної лексіки, описує депресивні думки багатьох українців.

SPOKUSY — це проєкт відомого в українській неформальній тусовці Ігора Черепанова, фронтмена метал-гурту ANGIAZMA, організатора численних столичних рок-вечірок та арт-директора декількох клубів та Алекса Дарієна — вокаліста багатьох українських гуртів.

На початку сайт “Є” ye.ua писав про його пісню “Живу в моменті”.

Цього тижня він презентував пісню “Пепероні”.

Новий український рок-гурт Emio Rad презентував свою першу пісню «Не ходи босоніж».

“Це пісня про турботу. Саме ту, яка проявляється у дрібницях. Завісити штори, коли їй світить сонце. Перейматися, що вона ходить босоніж у будинку, де холодна підлога. Із одного боку – це про закоханий погляд, а з іншого – про момент, коли вже розійшлись шляхи, але ще продовжуєш жити спогадами. Цю пісню має відчути кожен, хто хоч раз палко кохав, та з якихось причин не зберіг ці відносини”, - йдеться в описі до пісні.

Співачка Kler представила альбом “Яка є”.

У добірку увійшла мотивуюча композиція “Танцюймо далі”.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про пісні з цього альбому “Робити що мусиш” та “Над хмарами”.

Київський музикант Berliner Doner (Павло Сергованцев) випустив трек “Я звук”.

В тексті пісні музикант роздумує про те, що буде після його смерті і що як мінімум він залишиться у звуках цього треку.

Зірка “Жіночого кварталу” Марта Адамчук записала композицію “Так і є”.

Цю пісню подарував мені Сергій Бабкін, який був моїм наставником на проекті «Голос країни». Вона з'явилась саме в той час, коли я почала змінюватися, ставати сама собою. Вона допомогла мені прийняти свої незвичайні особливості . І можливо, вона допоможе й іншим жінкам також прийняти свою індивідуальність і незвичайність, бо це і є цінністю нашої особистості. Бо це природньо, це необхідно, бо «Так і є….», - розповіла співачка.

Музикант-інструменталіст Gordiy Starukh представив пісню “Володар”.

“Це переспів потужної поліської веснянки з давнім корінням. Сам персонаж є реліктом з древніх уявлень наших предків і за одною з теорій був, власне, таким воротарем який відчиняє ворота весні (це якщо дуже спрощено).

Я відчув у цій пісні якусь неймовірну енергію - (ну бо вона була саме для пробуджування життя) і вирішив зробити так щоб вона дісталася до якомога більшої кількості українців. Гадаю «Володар» стане як мінімум чудовим саундтреком для Великодніх гаївок.

А щоб підкреслити цю енергетику не тільки електронним грувом спеціально для ціього треку я використав ще й реконструкцію традиційного українського бубна - в давнину жодні танці не обходились без цього інструменту”, - розповів музикант про композицію.

Ще один дебют - створення нового рок-гурту Obscorp.

Перший трек музикантів називається “Звір”.

"Звір" - це погляд гурту на людину в сучасному соціумі, де кожен з тих чи інших причин носить привітну маску. Хтось так приховує свої страхи та переживання, а хтось, вдаючи люб'язність, намагається сподобатись та отримати з цього вигоду. Однак, не у всіх це виходить: інколи "внутрішній звір" бере верх. Безумовно, це завжди має наслідки, як хороші, так і не дуже, причому і для самої людини, і для її оточення. Пісня висвітлює переживання та внутрішню боротьбу людини, що вирішила приховати свою сутність”, - йдеться в описі до пісні.

Співак Андрій Залізко та репер ХАС зробили кавер-версію легендарної композиції Андрія Миколайчука "Піду втоплюся".

Для оновленої версії ХАС написав свій куплет.

Нагадаємо, що "Піду втоплюся" - це одна з двох композицій, які принесли Миколайчуку друге місце на фестивалі "Червона рута" в 1989 році. 

Гурт “Нерви”, який здобув популярність в основному за рахунок російського ринку з початку повномасштабного вторгення виїхав з рф. Зараз музиканти готують україномовний альбом.

Одна з композицій, яка увійде до нового альбому, пісня “Happy ми”.

Зараз музиканти готуються до всесвітнього турне.

Остання новинка стосується також закордонної діяльності українських музикантів.

Співачка Настя Каменських випустила кліп на пісню "Moloko". Композиція стала дуетом із виконавцем домініканського походження Atomic Otro Way. Над відео працювала повністю українська команда у Києві.

Прем'єра треку Moloko відбулась в ефірі американського шоу Premier Impacto.

"Я завжди прагнула бути різною у своїй творчості, дивувати глядачів та слухачів. Я мріяла створювати музику, яка не має кордонів. І для мене важливо доповнювати свої пісні яскравими візуалами, які відображають настрій та емоції, викладені у них. Кліп "Moloko" — це подорож у світ рожевих фантазій, де кожен з нас може на декілька хвилин заховатись серед м'яких хмаринок та яскравих героїв від усіх проблем. Це ідеальний світ, де панує суцільний позитив і щастя", — пояснила задум відео сама NK, пише Таблоід.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую