ye-logo.v1.2

Яке майно та доходи задекларував перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук

Політика 4545
Руслан Стефанчук задекларував, що торік на придбання будівельних матеріалів витратив 1 мільйон 186 тисяч 796 гривень
Руслан Стефанчук задекларував, що торік на придбання будівельних матеріалів витратив 1 мільйон 186 тисяч 796 гривень. Фото: facebook.com/stefanchuk.official

Аналіз електронної декларації Руслана Стефанчука.

Після того, як Володимир Зеленський став президентом, він призначив Руслана Стефанчука своїм радником і представником у парламенті. Пізніше той був обраний до Верховної Ради України за списком від партії «Слуга народу», а далі народні депутати проголосували за призначення Руслана Стефанчука першим заступником голови законодавчого органу країни.

Щорічну декларацію він опублікував 30 травня. Згідно з нею, торік Руслан Олексійович був зареєстрований у Хмельницькому, а проживав у Києві. Кореспонденти сайту «Є» також проаналізували, які доходи та майно народний депутат і перший віцеспікер Верховної Ради України задекларував за 2019 рік.

Кімната в Австрії та недобудований будинок у Київській області

У декларації Руслана Стефанчука торік з’явилося три нові об’єкти нерухомості, проте вони не належать йому. Наприклад, його дочка Злата у 2019 році користувалася кімнатою у Відні — федеральній столиці Австрії. Майно належить некомерційній корпорації студентського житла «ШТУВО». Також торік вона користувалася квартирою у Хмельницькому площею 64,7 квадратних метра, яка перебуває у співвласності Світлани й Олексія Стефанчуків. У 2019-у дружина нардепа Марина Стефанчук у столиці почала орендувати гараж.

Решта нерухомості з’явилася у попередні роки. Зокрема, Руслан Стефанчук у Хмельницькому володів квартирою площею 93,4 квадратних метра, а у селі Білогородка Київської області у співвласності з дружиною мав земельну ділянку на понад тисячу квадратних метрів.

Спільно зі своєю сім’єю Руслан Сергійович жив у столичній квартирі, яка належить матері його дружини Тетяні Ситарук. Остання також спільно з Мариною Стефанчук мала квартиру в Ярмолинцях.

Нагадаємо, торік Руслан Стефанчук отримав компенсацію за оренду столичної квартири. Однак пізніше він зголосився повернути державні кошти, коли у його бік почала лунати критика, що орендована квартира насправді належить його тещі.

Крім того, у декларації торік з’явився об’єкт незавершеного будівництва — садибний будинок площею 270 «квадратів» у Білогородці Київської області. Належить він нардепу та його дружині. Руслан Стефанчук задекларував, що впродовж 2019 року на придбання будівельних матеріалів витратив 1 мільйон 186 тисяч 796 гривень.

Новий автомобіль та власна бібліотека

Торік Руслан Стефанчук придбав за 932 тисячі 200 гривень автомобіль «Mitsubishi Outlander» 2018 року випуску. Проте у декларації зазначив, що ним користується його дружина, а він користується її автомобілем «Renault Captur» 2015 року випуску.

Руслан Стефанчук задекларував, що володіє старовиною іконою, а спільно з дружиною — бібліотекою наукової літератури, що нараховує орієнтовно п’ять тисяч примірників книг. Марина Стефанчук мала й комплект ювелірних виробів, який складається із золотої обручки, сережок, кулону та браслету, оздоблених дорогоцінним камінням.

Корпоративні й авторські права

Торік дружина Руслана Стефанчука володіла 25 відсотками ТОВ «Юридичний портал «Ратіо Деціденді». Для порівняння, у 2018 році вона мала свою частку в ТОВ «Юридичне видавництво «Право України», ТОВ «Міжнародна наукометрична база даних «Верба», ТОВ «Судова практика» й ТОВ «Національна світлинотека «Українська мить». Проте у 2019 році вона отримала загалом 37 тисяч 750 гривень від відчуження цінних паперів і корпоративних прав.

Руслан Стефанчук задекларував, що він торік отримав у співвласність вісім авторських прав на графічні твори. А раніше він мав у співвласності «Знак для товарів і послуг».

Доходи та грошові заощадження

Загальний задекларований дохід Руслана Стефанчука, який поєднав зарплатню та кошти отримані від відчуження й оренди майна, торік склав 1 мільйон 934 тисячі 750 гривень. З тієї суми у Верховній Раді України він отримав 221 тисячу 656 гривень зарплатні за основним місцем роботи. Натомість загальний задекларований дохід його дружини у 2019 році становив 678 тисяч 908 гривень.

Руслан Стефанчук задекларував, що торік готівкою та на банківських рахунках особисто зберігав 66 тисяч 836 гривень, а спільно з дружинною — 47 тисяч 900 доларів, 15 тисяч 100 євро та 27 тисяч гривень. Крім того, Марина Стефанчук особисто мала 149 тисяч 717 гривень і 137 євро, а Злата Стефанчук — 8 тисяч 134 євро та понад три тисячі гривень.
Крім того, Руслан Стефанчук торік взяв у банку 482 тисячі 413 гривень кредиту на придбання автомобіля.

Нагадаємо, кореспонденти сайту є проаналізували декларації й решти нардепів з Хмельниччини: Віктора Бондара, Володимира Ватраса, Олександра Гереги, Олексія Жмеринецького, Юрія Заславського, Олени Копанчук, Сергія Лабазюка, Сергія Мандзія, Ігоря Марчука, Дениса Монастирського та Миколи Стефанчука.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую